3 tartós alapanyagból főétel: kolbászgombócos spagetti

3 tartós alapanyagból főétel: kolbászgombócos spagetti

Amíg például Olaszországban mindennapi megoldás, a kolbásztöltelékkel főzés nem eléggé közismert itthon, pedig a puha kolbász zseniális fűszer, sok segítséget jelent, ha éppen nincs időnk még a boltba se lemenni. Természetesen ezt a fogást lehet kiműveltebben is készíteni, de kiművelten elkészítve is elég egyszerű lesz a végeredmény, úgyhogy kár bele a vesződséget, menjenek csak bele a gombócok kolbászból!

  • 2 rész spagetti
  • 1 rész darabolt paradicsom konzerv
  • 1 rész puha füstölt szalámi vagy kolbász, a képen öcsém első szalámikísérlete, kissé elsózva, kissé alulfűszerezve, ám ebben az ételben megdicsőült. Csípős, fűszeres, túlfűszerezettre sikerült kolbásszal talán még jobb.
  • só a kolbásztól függ, valószínűleg még a tészta főzővízébe is fölösleges rakni, a kolbászok többsége elég sós

A kolbászból 3-4 cm átmérőjű gombócokat gyúrok. Egy mély serpenyőben felöntöm a paradicsommal, 10 percig alacsony lángon néha megrázva összefőzöm. 

Közben fogkeményre főzöm a tésztát, ráöntöm a gombócokat és kész.

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.