3 tartós alapanyagból főétel: kolbászgombócos spagetti

3 tartós alapanyagból főétel: kolbászgombócos spagetti

Amíg például Olaszországban mindennapi megoldás, a kolbásztöltelékkel főzés nem eléggé közismert itthon, pedig a puha kolbász zseniális fűszer, sok segítséget jelent, ha éppen nincs időnk még a boltba se lemenni. Természetesen ezt a fogást lehet kiműveltebben is készíteni, de kiművelten elkészítve is elég egyszerű lesz a végeredmény, úgyhogy kár bele a vesződséget, menjenek csak bele a gombócok kolbászból!

  • 2 rész spagetti
  • 1 rész darabolt paradicsom konzerv
  • 1 rész puha füstölt szalámi vagy kolbász, a képen öcsém első szalámikísérlete, kissé elsózva, kissé alulfűszerezve, ám ebben az ételben megdicsőült. Csípős, fűszeres, túlfűszerezettre sikerült kolbásszal talán még jobb.
  • só a kolbásztól függ, valószínűleg még a tészta főzővízébe is fölösleges rakni, a kolbászok többsége elég sós

A kolbászból 3-4 cm átmérőjű gombócokat gyúrok. Egy mély serpenyőben felöntöm a paradicsommal, 10 percig alacsony lángon néha megrázva összefőzöm. 

Közben fogkeményre főzöm a tésztát, ráöntöm a gombócokat és kész.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.