- Címkék:
- spagetti
- 3 alapanyag
- kolbász
- szalámi
- 2 rész spagetti
- 1 rész darabolt paradicsom konzerv
- 1 rész puha füstölt szalámi vagy kolbász, a képen öcsém első szalámikísérlete, kissé elsózva, kissé alulfűszerezve, ám ebben az ételben megdicsőült. Csípős, fűszeres, túlfűszerezettre sikerült kolbásszal talán még jobb.
- só a kolbásztól függ, valószínűleg még a tészta főzővízébe is fölösleges rakni, a kolbászok többsége elég sós
A kolbászból 3-4 cm átmérőjű gombócokat gyúrok. Egy mély serpenyőben felöntöm a paradicsommal, 10 percig alacsony lángon néha megrázva összefőzöm.
Közben fogkeményre főzöm a tésztát, ráöntöm a gombócokat és kész.