3 tartós alapanyagból főétel: kolbászgombócos spagetti

3 tartós alapanyagból főétel: kolbászgombócos spagetti

Amíg például Olaszországban mindennapi megoldás, a kolbásztöltelékkel főzés nem eléggé közismert itthon, pedig a puha kolbász zseniális fűszer, sok segítséget jelent, ha éppen nincs időnk még a boltba se lemenni. Természetesen ezt a fogást lehet kiműveltebben is készíteni, de kiművelten elkészítve is elég egyszerű lesz a végeredmény, úgyhogy kár bele a vesződséget, menjenek csak bele a gombócok kolbászból!

  • 2 rész spagetti
  • 1 rész darabolt paradicsom konzerv
  • 1 rész puha füstölt szalámi vagy kolbász, a képen öcsém első szalámikísérlete, kissé elsózva, kissé alulfűszerezve, ám ebben az ételben megdicsőült. Csípős, fűszeres, túlfűszerezettre sikerült kolbásszal talán még jobb.
  • só a kolbásztól függ, valószínűleg még a tészta főzővízébe is fölösleges rakni, a kolbászok többsége elég sós

A kolbászból 3-4 cm átmérőjű gombócokat gyúrok. Egy mély serpenyőben felöntöm a paradicsommal, 10 percig alacsony lángon néha megrázva összefőzöm. 

Közben fogkeményre főzöm a tésztát, ráöntöm a gombócokat és kész.

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.