Egy kis téli frissesség: a salsa

Egy kis téli frissesség: a salsa

Itt a február, kezdünk kiéhezni a friss ízekre. Ezt az éhséget egy egyszerű salsa csillapíthatja, amit sültekhez, sült halakhoz, vagy egy sima pirítóshoz is feladhatunk. 

Az alapképlet egyszerű, az alábbiakat összekeverem: 

  • apróra vágott fehér hagyma
  • frissen facsart citromlé
  • friss ízű és friss zöldfűszer (pl.: petrezselyem, koriander, menta, tárkony)
  • édes, aromás paradicsom és/vagy gyümölcs (pl.: körte, mangó, barack, narancs, grapefruit, mandarin, ananász, papaya, cseresznye, meggy, erdei gyümölcsök)
  • csilipaprika, inkább nem brutálerős fajta pl. jalapeno, serrano, hegyes erős

A képen egy klasszikus salsa a pico de gallo, pontos alapanyaglistája, ezeket az arányokat a saját salsa összeállításakor is lehet követni:

  • 3 db nagy fehér hagyma nagyon finomra vágva
  • 1 kg paradicsom meghámozva, kimagozva és finomra vágva
  • 4 db chile serrano finomra vágva
  • 2 csokor koriander finomra vágva
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 2 ekanál olívaolaj
  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.