Egy kis téli frissesség: a salsa

Egy kis téli frissesség: a salsa

Itt a február, kezdünk kiéhezni a friss ízekre. Ezt az éhséget egy egyszerű salsa csillapíthatja, amit sültekhez, sült halakhoz, vagy egy sima pirítóshoz is feladhatunk. 

Az alapképlet egyszerű, az alábbiakat összekeverem: 

  • apróra vágott fehér hagyma
  • frissen facsart citromlé
  • friss ízű és friss zöldfűszer (pl.: petrezselyem, koriander, menta, tárkony)
  • édes, aromás paradicsom és/vagy gyümölcs (pl.: körte, mangó, barack, narancs, grapefruit, mandarin, ananász, papaya, cseresznye, meggy, erdei gyümölcsök)
  • csilipaprika, inkább nem brutálerős fajta pl. jalapeno, serrano, hegyes erős

A képen egy klasszikus salsa a pico de gallo, pontos alapanyaglistája, ezeket az arányokat a saját salsa összeállításakor is lehet követni:

  • 3 db nagy fehér hagyma nagyon finomra vágva
  • 1 kg paradicsom meghámozva, kimagozva és finomra vágva
  • 4 db chile serrano finomra vágva
  • 2 csokor koriander finomra vágva
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 2 ekanál olívaolaj
  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.