- Címkék:
- Szakácskönyv
- olasz konyha
Sajnos nincs magyar kiadás, de angol van. Az ára is húzós, de tényleg, ha ezt megveszed, elvagy mindörökké.
1200 oldal információ
A könyv nem teljesen kezdőknek való, bár szerintem megoldjátok vele úgy is. Az elején a szakkifejezéseket elmagyarázza röviden, utána pedig jönnek a végtelenül értelmesen kategorizált receptek, amelyek nagy része könnyen, gyorsan elkészíthető, ízléses, harmonikus, szerethető. A receptek fennmaradó kis része is csodás, csak közepes gyakorlatot igényel az elkészítésük.
Mivel a könyv az olasz konyháról szól, pörkölt nem lesz, hanem minden más lesz helyette, mert az olasz konyha egyáltalán nem tészta és pizza, hanem MINDEN. Az alapanyagok kis része a hazai választékból hiányzik/nyűgösen beszerezhető/drága, de ez nagyjából 10%, a többi lazán adaptálható.
Mártások, előételek, szuflék, pástétomok, előételek, tojásételek, zöldséges fogások zöldségekre bontva, rizottók, tészták, húsételek részekre bontva, halak fajokra bontva, belsőségek, pacalok!, gombák, vadételek, édességek és grillezéshez is tanácsok, receptek.
A könyv extrán hasznos vegáknak és vegánoknak.
Praktikus információkat is ad, kalóriatáblázat, mikróban elkészíthető ételek, szezonális menüajánlatok.
Képek nem nagyon vannak, ez a könyv tudáspornó, nem látványos termék, tálalási tanácsok nincsenek minden recepthez.
Itt arról írtunk, hogyan lehet megtanulni főzni, hasznos kis cikk, előszónak jó ehhez a könyhöz.