Kétszer drágább a sárgabarack, mint a híresen rossz 2018-ban

Kétszer drágább a sárgabarack, mint a híresen rossz 2018-ban

2018 volt az az év, amikor nem nagyon főztünk baracklekvárt. Aki szereti az ilyesmit, vagy a pálinkát, biztosan emlékszik arra az évre. Idén is határeset, hogy készül-e valami sárgabarackból. 

Foto: Olia Nayda

2018-ban a március eleji kemény fagy nagyjából lefelezte a termést, ez vezetett az áremelkedéshez. Az idei becslések szerint sem néz ki sok baracklekvár idén, a jelentős sárgabarack-termő régiókban mindenhol tavaszi fagyok rontották a termés mennyiségétígy van ez itthon is. Attól még nem kéne kétszer annyiba kerülnie, mint csupán három éve, egy sokkal kellemetlenebb tavasz után, mégis kétszer annyiba kerül. 

A sárgabarack átlagára 2018-ban.: 700-750 Ft

Aktuális átlagár 2021-ből.: 1315 Ft

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.