- Címkék:
- grill
Ne tolj ki magaddal a húsválasztásnál
Vannak kifejezetten könnyen grillezhető alapanyagok és vannak mások, amelyek vagy túl drágák a kísérletezéshez, vagy kell némi gyakorlat a korrekt végeredményhez.
Általában elmondható, hogy a hamar elkészülő, hirtelen sütésre alkalmas és átszőtt zsírral, bőrrel kiegészített húsrészek megfelelnek egy rövid sütési idővel számolt grillezéshez.
Nagyon könnyű, szinte elronthatatlan:
- tarja
- kifilézett csirkecomb, bőrrel
- garnéla saslikra tűzve
- kolbászok, virslik
- burgerek
- szalonna
Könnyen kiszárad, odafigyeléssel még bevállalható:
- csirkemell szépen formázva, itt mutatjuk
- karaj
- májszelet, egész baromfimáj
- kagyló
- kacsamell
Csak precízkéknek, vagy ügyeseknek:
- minden hal minden formában
- steak minden megközelítésben
Grillen hálás zöldségek, gyümölcsök:
- paradicsom, a picik egészben, a nagyok félbevágva, vágási felülettel felfelé
- vöröshagyma félbevágva, vágási felülettel felfelé
- fokhagyma az egész fej a gerezdeken keresztül félbevágva és a vágási felülettel felfelé
- alma és körte félbevágva, vágási felülettel felfelé
- gyökérzöldségek hosszában felezve
A pácban ne legyen só
A készen kapható pácok többsége tartalmaz sót, ezek arra jók, hogy közvetlenül sütés előtt bedörgöld velük a húst, de ha hagyod ebben állni, a só kivonja a nedvességet és a sütés végére cipőtalpat kapsz.
Ha órákig akarsz pácolni, készíts magad sómentes fűszerkeveréket és azzal kend be a húst, itt a linken mindenféle húshoz mutatunk keveréket.
Nem tűzön grillezünk, hanem parázson
Legyél türelmes és hagyd leégni a tüzet, majd a parázson süss. Tűzrakási útmutatónkat itt találod.
Ne aprózódj el és figyelj oda
A grillt nem szabad otthagyni. Legyen előkészítve tálca, tányér, vágódeszka, kés, nagy csipesz, rakodófelület és a kelleténél több hideg ital.
Ne rúgj be
Mert kiszárad és odaég az alkotás.