Te gyorsrizst veszel? Miért is?

Te gyorsrizst veszel? Miért is?

A Sparban hajtottam sajátmárkás, és jó fogásnak tűnő élelmiszereket, amikor kínomban megfordítottam egy gyorsrizses dobozt. Aztán egy másikat, végül mindet. Megtaláltam a legkreténebb terméket a Földön.

Most komolyan, felrakom a rizst két és félszeres mennyiségű, sós vízben, forrástól számítva fedő alatt főzöm 10 percig, aztán a fedő alatt hagyom 5-10 percig, mondjuk kb. tálalásig, mert a rizs mellé valamit úgyis még össze kell mókolni, és KÉSZEN VAN. Így kell rizst főzni. Ehhez képest ezek a sima rizsnél drágább és az extra nejlonzacsi miatt extra szemetet termelő termékek ugyanennyi idő alatt készülnek el, hát mi a jó fészkes fene folyik itt? 

Ez akkor is beteg lenne, ha a gyorsrizs ráfújásra elkészülne, tizenszájbavertöt perc az így miért gond?

Eszem megáll, tessék, nézegessetek hülyére csomagolt rizseknek megadott főzési időket, és vegyetek olcsóbban, környezetbarátabban csomagolt, szintén gyors rizst, mert ezek szerint minden rizs gyors, meg konyhakész, meg előgőzölt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.