- Címkék:
- vegán
- párizsi
- parizer
- vegánparizer
Egyelőre nem tudom hogyan, de esküszöm, pár hét alatt a végére jutok.
A húsíz már régen megvan hús nélkül, esetünkben az állaggal kell sokat vesződni, amit adalékanyag-mentesen szeretnék megoldani, valószínűleg ez a reménytelen küldetés. Az alábbi recept amúgy egy szupiszuper vegán pástétom, vagy fasírt, aminek akarod hívni, íze zseni, állaga morzsás, semmi köze ahhoz, amit keresek.
A következő körben változtatok pár dolgot, főtt lencsével nem, csak hüvelyesliszttel és a zselatinos állag eléréséhez chia maggal fogok dolgozni, hátha az jobban adja. Ha az se, jönnek az adalékok.
- 200 g főtt lencse
- 200 g csicseriborsóliszt
- 50 g földimogyoróvaj
- 1 kocka élesztő
- 2 tkanál őrölt fekete bors
- 4 ekanál szójaszósz
- 4 ekanál szezámolaj
- 4 ekanál folyékony füst
- 4 ekanál szárított gomba porítva
- 1 tkanál füstölt csilipehely
- só ízlés szerint
A selymesre turmixolt pépet egy konzervdobozba nyomkodtam, és 1 órát főztem gyöngyöző vízben. A víz érjen majdnem a doboz széléig, és súlyozd le valamivel. A dobozt, nem a vizet.
Ha kihagyod a csicseriborsólisztet, hőkezelni se kell, kész a pástétomod.