A fűkaszától nem kell félnetek!

A fűkaszától nem kell félnetek!

Van az a terület, ami munkagéphez kicsi, fűnyíróhoz nagy, vagy a növényzet túlságosan rusztikus, vagy a talaj nem elég sima és akkor be kell vetni egy fűkaszát. Nekem a nádas és az aranyvessző kombinálva egy kis vaddohánnyal szeretné átvenni a legelőt, így tenni kellett valamit. A fűkaszálás pedig meglepően bulis meló, csajok is elkezdhetik. 

Ne vegyél gagyit, inkább kölcsönözz menőt!

Évi 2-3 kaszáláshoz elég kölcsönözni. Hatékonyabb és biztonságosabb egy minőségi kasza, mint valami gagyival vergődni.

Tartsd karban
Ha bizonytalan vagy, vidd be a szakiknak

Damilt, pláne vasat jó ha olyan személy helyez üzembe, aki tudja mit csinál. A nagydumás szomszéd nem feltétlenül ilyen személy, jobb beballagni a szerkóval egy szakkereskedésbe és kérni egy kétperces oktatást. 

A területre vigyél üzemanyagot és egy rongyot

Nagyon idegesítő bemászkálni akár 500 méterről is, és a kasza eszik, ha több száz négyzetmétert kell lesuhintani, lesz tankolás. A rongy törölgetni kell, úgyis melléöntöd.

Megfelelő üzemanyagból készülj kannával, benzinkútra rohangálni is nagyon idegesítő munka közben.

A védőfelszerelés létfontosságú

Pajzs, fültok, világos - a nap miatt- zárt ruházat, bakancs, munkavédelmi kesztyű. A legjobb esetben is meg fog csípni a nyesedék, és ha az csíp, az nagyon csíp, a szemed simán kiveri. A motor hangos, fél óra után zavarni fog.

Vigyél ki vizet ha sokat fogod nyomni neki

Szomjas leszel, erős meló, és süt a nap.

Vigyázz a területjelölő póznákra, és a megbújó kisállatokra

Nyár elején a magas fűben lehet elfektetett őzgida és nyúlfiók is, a zajra ezek még jobban lapulni fognak, óvatosan. Ha találsz megbúvó állatkát, nyírd körbe, majd ha elhúztál, az anyjuk remélhetőleg megoldja az elszállítást. 

A területjelölő pózna elég gonosz, pláne ha jól leverték, és a festék is lekopott, ugyanez a baj a kisebb tuskókkal is, ezért oda kell figyelni. 

Gondold át mit akarsz levágni

A damil kevés lesz erős nádhoz, fás szárú növényzethez, oda bozótvágó kés kell.

Husquarna és a Stihl Magyarország Youtube csatornáin sok fűkaszálós tipp is van, érdemes megnézni ezeket a munka elkezdése előtt. 

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.