- Címkék:
- Permetezés
- konyhakert
- csalán
- trágya
- hummusz
Mi az az ázalék?
Belerakod a csalánt a vízbe, sorsára hagyod, aztán miután felforrt és letisztult, a levét alaposan felhigítod és a fejlődő növénykéknek szerves trágyaként hasznosítod. A maradék trutyit pedig a komposztba vágod.
Nem csak csalánt rakhatsz bele, nekem csalán van, sőt, csalán a többségnek van, így ennél maradunk.
Hogyan készül?
A kádba dobtam a lesarlózott csalánt, annyit, hogy a víz, ami már ott volt, szépen ellepje. Néha megkeverem majd.
A kádat félrerángattam egy távoli szegletbe -a szomszéd hozta itatónak, de hát van kultúrált itatóm, még szokni kell a lerakási táncrendek kimozgását itt falun- hogyha tényleg büdös lesz, mert az a hír járja, hogy pokoli bűzt ereget majd, ne őrüljünk bele.
Két hét múlva visszatérünk mi újság.