Az ázalék tényleg rettenetesen büdös

Az ázalék tényleg rettenetesen büdös

A kiskert táplálására, és az esetleges betolakodók elleni permetlének elkezdtem ázalékot készíteni. Minden előzetes híresztelésnek megfelel, pokoli büdös.

Előzmények.

Mentségére legyen mondva, ahogy csak áll, semmi szaga. De ha megkeverem -és néha meg kell keverni- akkor van baj. Eddig számomra ismeretlen bűz száll fel a löttyből, szerencsére kellőképpen eldugtam, legfeljebb bodza hullik bele a belógó ágakról.

Amúgy tényleg nem para, csak úgy pihengetve szagtalan, szóval nem kell félni tőle és tényleg működik, a képen az egyhetes állapot, már szépen megindult, amiben az elmúlt napok magasabb hőmérséklete is segített.

Jövő héten higítom, és felhasználom a paradicsompalánták erősítésére, addig is maradjatok velünk. Aki ültetett paradicsomot, vagy tetves a kertje, keverjen be egyet magának, hamar megvan, természetes, olcsó és büdös.

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.