Hagyd csak békén az avart!

Hagyd csak békén az avart!

Az avar számtalan állatnak nyújt téli menedéket, a te kertedben is. 

A lepkék hol vannak télen?

" az avar sok rovarnak, kisállatnak ad téli menedéket: a katicák, bodobácsok, békák, szalamandrák, giliszták, csigák, sünök itt tudnak elrejtőzni a fagyok elől és a levelek lebontásában is fontos szerepet játszanak. " - írja a Humusz szövetség. Ezek között ráadásul védett állatok is vannak, például hazánkban minden hüllőfaj annak számít.

Jó de mikor szedhetem össze?

Amikor a hőmérséklet tartósan 10 C fok felett van tavasszal. Az avar felhasználható mélymulcsozáshoz a kiskertben, nem kell elégetni, elég akkor áthalmozni a kiskertbe.

Aki frászt kap az avaros kerttől, hagyjon ki egy pár négyzetméteres foltot érintetlenül, oda szedje össze a kert többi részéből kíméletesen, kézi erővel az avart, (a fújás nem kíméletes) és hagyja békében. 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.