Nem fog beérni a paprikád? Mutatjuk a megoldást!

Nem fog beérni a paprikád? Mutatjuk a megoldást!

Nagyon későn ültettem ki a jalapeno bébiket, sokáig csak kornyadoztak, nyár vége lett, mire elkezdett virágzani és teremni. Szerencsére van megoldás, mert a paprika egy évelő cserje, csak mivel ezen az éghajlaton elfagy, segíteni kell neki. 

10 tő jalapeno az alany, mivel veszítenivalóm nincs, elvégzem az alábbiakat. Aki hasonló helyzetben van, és van hova pakolnia a növényeket, tartson velem. 

Vannak közöttük ilyen erős, ügyesek is:

Szerencsére elég távol és szólóban állnak, így a nagy földlabda felásása nem gond. A növényeket a lehető legnagyobb labdával kiveszem, és átrakom nagyméretű cserepekbe. Ott hagyom mindet az ágyásokban, egyelőre nincsenek fagyok, vagy olyan hideg, amitől óvni kellene a brigádot.

Amint fagypont környéki hőmérsékletet ígérnek éjszakára, este beveszem őket, reggel kiteszem a napra. Ezt addig húzom, amíg lehet, közben érlelni fogja a terméseket. Amikor már a hőmérséklet nappal is tartósan 10-15 C fok körül van, keresek nekik egy 13 C fok körüli, állandó hőmérsékletű helyet, alaposan lemosom a növényeket, a terméseket leszedem. 

Egyelőre a labdázást szükséges elvégezni, a többi lépést folyamatosan közvetítjük.

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.