- Címkék:
- konyhakert
- szárzeller
- zeller
Az volt a nagy terv, mivel nagyon megy itthon a bolonyai, a szárzeller meg rettenetesen drága, hogy elvetek egy sort, és azzal elrakok télire pár tucat üveggel a szószból, probléma letudva.
Nőtt is, mint a gomba, egy kártevő se támadta meg, rendszeresen megdicsértem őket, milyen gyönyörűszépek.
Brutál haragoszöldek voltak, ami ugyan furcsa volt, de nem foglalkoztam vele, több zöldségem teljesen máshogy nézett ki, mint a bolti példányok, nyilván ez se OLYAN. Aztán levágtam pár szárat egy reggelihez és jött a döbbenet, ehetetlenül keserű.
Időszerű volt utánajárni, hogyan kell termeszteni ezt a növényt, már az így utólag, alaposan szemrevételezett csomagoláson feltüntetett halványítózás gyanús lett, ajaj, ez tuti nem magától halványodik.
Nem is, takarni kell és gazdagon adni neki a tápanyagot. Hát takarom pár hete, egyenként körbecsavartam a töveket egy kartonpapírral, a tetejük kilóg, tényleg sokat halványodott. A növényeket este locsolom, hetente kapnak csalánlevet, meglátjuk. A végeredménnyel jelentkezem, elvileg pár hét alatt ki kellene fakulniuk.