Keserű a kiskerti szárzellered? Mutatjuk, miért!

Keserű a kiskerti szárzellered? Mutatjuk, miért!

H-A-L-V-Á-N-Y-Í-T-Ó zeller. Erre nem figyeltél, ahogy én sem. 

Az volt a nagy terv, mivel nagyon megy itthon a bolonyai, a szárzeller meg rettenetesen drága, hogy elvetek egy sort, és azzal elrakok télire pár tucat üveggel a szószból, probléma letudva.

Nőtt is, mint a gomba, egy kártevő se támadta meg, rendszeresen megdicsértem őket, milyen gyönyörűszépek.

Brutál haragoszöldek voltak, ami ugyan furcsa volt, de nem foglalkoztam vele, több zöldségem teljesen máshogy nézett ki, mint a bolti példányok, nyilván ez se OLYAN. Aztán levágtam pár szárat egy reggelihez és jött a döbbenet, ehetetlenül keserű.

Időszerű volt utánajárni, hogyan kell termeszteni ezt a növényt, már az így utólag, alaposan szemrevételezett csomagoláson feltüntetett halványítózás gyanús lett, ajaj, ez tuti nem magától halványodik.

Nem is, takarni kell és gazdagon adni neki a tápanyagot. Hát takarom pár hete, egyenként körbecsavartam a töveket egy kartonpapírral, a tetejük kilóg, tényleg sokat halványodott. A növényeket este locsolom, hetente kapnak csalánlevet, meglátjuk. A végeredménnyel jelentkezem, elvileg pár hét alatt ki kellene fakulniuk.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.