Mutatjuk hogyan készítsd elő a talajt a magoknak!

Mutatjuk hogyan készítsd elő a talajt a magoknak!

Meg kéne jól rotációs kapázni, de ez az átkozott placc tele van téglákkal és törött cementlapokkal, marad a kézimunka, meg a funkcionális edzés, meg fogok szakadni, pedig még egy magot se vetettem el. 

A felszíni törmeléket már a télen eltakarítottuk, az se volt gyors, most jött a talaj porhanyóssá tétele.

Miért kell kiszedni a cementlapokat?

Mert a pici babanövénykék finom gyökerei, majd a nagyobbak is a porhanyós földet szeretik, puhát, levegőset, hát megkapják.

Mivel az előzetes megtisztításkor kiderült, a konyhakertem helye volt a házból évtizedekkel ezelőtt kibontott cementlapok és téglák temetője, sejtettem, hogy a kertészkedést fegyencedzés fogja megelőzni. Mivel a konyhakert projekttel párhuzamosan vegán emberkísérletet is folytatok, hát vegán fegyenckedés van, kombinálom a boomert a milleniallal, fantasztikus, csak bele ne szakadjak.

Ez jött ki a kb. 1x7 méteres ágyásból.:

Nincs esély máshova rakni a kertet, a hely kiválasztásáról itt írtunk, és ez a placc, leszámítva a nagyjából egy tonna cementlapot, amit tartalmaz a föld, eszményi. A sittet meg ki lehet szedni. Nem, az nem opció, hogy magaságyásokat építek és földet hozatok, nincs rá mani, ez van, ez itt egy építkezés, a konyhakert költségvetésbe most nem fér bele pár tonna föld, amikor itt is van föld. 

Úgyhogy ha a te földed is egy ókori fürdőszobaszalonra épült, fogsz egy ásót és kb két ásónyi mélységben kivakarod belőle azt, ami nem odavaló. Módszertan nem sok van, manikűrözöl az ásóval, próbálsz a rohadt lapok alá kanalazni és felfeszíteni őket, majd kirángatod a kis kezeiddel. Finom.

A kiásott tömör földet egy gereblyével tudod szépen tovább finomítani és visszagereblyézni a helyére. Fontos, hogy az ágyásra már ne taposs rá, mert azt nem akarod tömöríteni. Végül egész kultúrált lett, a nap is felkelt és mentek bele a dughagymák.

A nyavalyás lapok között sok az ép, majd megtisztítom ezeket, mert még az is lehet, hogy mintásak a rájuk tapadt föld alatt, ezt is itt találtam. Cementlapot pedig így kell mélytisztítani.:

 

 

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.