Nagyon hatékony móka esővizet gyűjteni

Nagyon hatékony móka esővizet gyűjteni

Nem is gondolnád milyen sok víz jön le milyen gyorsan egy milyen kicsi felületről, én megdöbbentem. Elég egy hordó és elfordítani az ereszt.

Hosszú távú terv volt egy esővízgyűjtő rendszer kiépítése, de a sok esőzés és a vízszámlák miatt nagyon hirtelen bedobtunk egy hordót a kocsibeálló eresze alá, és csak lestünk, 30 perc eső a 25 m2 méretű tetőről teletöltötte a 100 literes hordót és csak ömlött szerteszét a víz, úgyhogy veszünk több hordót.

Ez rendszernek nem egy komoly rendszer, tárolókapacitása minimális, a házba sincs bekötve, de egy egyszerű ereszelfordítással a kertben van közvetlenül, így fegyencbe, vödörrel jól lehet majd belőle locsolni. A a többi tároló is majd ide kerül, már az nagy előrelépés, ha a locsolást megoldjuk önellátásból, mert ez ilyen kevésből is életszerű.

Az első hordót használtuk, ami a kezünk ügyébe akadt az ingatlan területén, egy csapos megoldással még slagot is lehetne fejleszteni a hordóra, ez majd a későbbiekben kialakul, egyelőre több hordó lesz beállítva és az eresz vége megosztva, hogy legalább ezt a garázstetőt használjuk ki, ami ráadásul porfestett hullámlemez, csak annyira mérgező a rajta lefolyó esővíz, amennyire az esővíz maga mérgező. 

Gyűjtsetek esővizet!

(A kert nem gazos, hanem permakultúra!!!)

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.