Tűzrakás olajos hordóban

Tűzrakás olajos hordóban

Ezen a télen lehet több kültéri összejövetelünk lesz a telken, mint máskor, aki pedig nem akar beruházni egy esemény kedvéért egy teraszmelegítő gázgombára, egy olajos hordóval és sok száraz fával annál nagyobb hatásfokkal is megmelegedhet az udvaron.

A levegő

A hordó aljába körben lyukakat kell ütni, ezt ácskalapáccsal, vagy fúróval is meg lehet csinálni.

Ha érzékeny helyre lehet csak rakni a hordót, négy téglával alá kell támasztani, nehogy tönkretegye maga alatt a burkolatot vagy a növényzetet, mert az alja is fel fog forrósodni. Ugyanígy ésszel kell lenni a hordó környezetében lévő tárgyakkal és a gyerekeket, jószágokat, részegeket távoltartani.

Mit? 

Száraz fát, papírt, ha olyan nem akad, akkor tüzifát lehet vásárolni. A nedves fa rettenetesen fog füstölni, a szemét bűzlik - és környezetszennyező- és a társaságban minden tollkabátos elég ideges lesz, hogy viheti a tisztítóba, mert füstszagú lett. A jól megrakott és kezelt tűz nem füstöl ész nélkül, ettől függetlenül jobb tájékoztatni a jelen lévőket, hogy a melegedés nyílt tűznél történik, inkább játszóban jöjjenek, ne a kétszázezres paplanban. 

A tűzrakás innentől pontosan úgy történik, mint a hordó nélküli világban, erről a cikk végén található linken láttok pontos útmutatót. 

Belterületen érdemes tájékozódni a település tűzgyújtási rendeletéről.

A lakk miatt lehet aggódni, nem érdemes

Aki nagyon, de nagyon parás, homokszórassa le a hordót, amúgy meg pár perc alatt le fog róla égni a festék, és nem lesz ott. 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.