10 tipp egy minőségi, magányos karácsonyért

10 tipp egy minőségi, magányos karácsonyért

Itt most nem arra gondolunk, amikor örömmel tölt el az egyedül töltött ünnep, mert szívből, mélyről utálod az egészet, az embereket, mindent, hanem az élet időzít tragédiákat az év legnyálasabb két hetére is, ráadásul utána jön a lehúzós január-február, lehet ez nehéz is. Mutatunk pár segítséget.

Nem mindenhol van karácsony

Sajnos ezek az országok általában elég messze vannak, talán a Közel-Kelet és Törökország, Izrael a legelérhetőbb. Sajnos ez nem egy olcsó megoldás, cserébe rendkívül hatékony.

Menj ki

Van kültéri sportolási, testmozgási lehetőség karácsonykor is, sőt, el lehet utazni egy ilyen lehetőségeket kínáló hazai szálláshelyre. 

Segíts másokon

Karácsonykor is szükség van lelki támaszra, és találsz olyan alapítványt, vagy szervezetet, ahol nem szükséges szakápolói végzettség egy haldokló kezét fogni, vagy nagybetegnek felolvasni. Ez pénzbe se kerül. 

Vegyél magadnak valami szépet

Ez megint nem egy filléres megoldás, de ha megteheted, vegyél magadnak valamit, amire szívből, nagyon vágytál, csak mindig megtagadod magadtól. 

Minőségi étel

Azért mert rosszul érzed magad, ne egyél szemetet, még jobban lehúz. Vannak nyitva vendéglátóhelyek karácsonykor is, vagy készíts magadnak valami kicsit komplikáltabb és extra vacsorát. 

Tervezz, alkoss

Hozz létre valamit ebben az időszakban, így biztosan nem vész kárba.

Vállald el az ügyeletet

Ha olyan a munkád, hát áldozd be magad, kicsit menekülős és kontraproduktív megoldás, a semminél jobb. 

Mentes tartalmak

Ne nézd meg a Love actually-t minden csatornán kétszer, hanem tarts klasszikus horrorfilmek hetet, vagy ami érdekel. A közösségi médiák és a tévé is elég idegesítő lehet, azokat is mellőzni kell. 

Fedezz fel

Fogj valami újba, ismerj meg új területeket, témákat. Sose hallgattál zenét? Miért nem? Járj utána!

Rakj rendet, dobj ki

Egy nagy pakolás, fölösleges holmik kidobása visszahat az agyra is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.