A választ idézem:
" Az elmúlt időszakban nem merült fel olyan körülmény vagy üzemtani esemény, melynek hatására társaságunk megemelte volna az ivóvízhálózatba táplált vízhez adagolt klór mennyiségét.
A víz fertőtlenítésére alkalmazott klórt folyamatosan működő klóradagolók segítségével, a szükséges és biztonságos minimum elvét követve juttatjuk a vízhálózatba. A jelenleg mérhető maradék klórtartalom közegészségügyi szempontból biztonságos, megfelel az egészségügyi hatóság ajánlásának. Ettől az értéktől csak abban az esetben térünk el, ha a szolgáltatott víz minőségét valamilyen káros behatás éri (például árvíz, csőtörés stb.). Az ivóvízben lévő klór mennyiségét beépített on-line mérőműszerek segítségével folyamatosan ellenőrizzük, emellett laboratóriumunk is rendszeresen végez klórszintmérést.
Megjegyezzük ugyanakkor, hogy mind a WHO, mind pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírussal kapcsolatos tájékoztatója hangsúlyozza, hogy a koronavírus az ivóvíz fertőtlenítésére használt klór hatására azonnal elveszíti fertőző képességét, és a klór elpusztítja a vírust. Mindezeknek köszönhetően a tiszta, kezelt ivóvíz fogyasztása biztonságos, a vírus nem képes bejutni az ellátórendszerbe, és nem képes életben maradni az ivóvízben. Ehhez a korábban is alkalmazott klórozási gyakorlat teljesen elegendő. Laboratóriumunk, ahogyan eddig, úgy a járványhelyzetben is természetesen napi szinten vesz és ellenőriz vízmintákat a kutaktól egészen a fogyasztói csapokig. Az ivóvíz járványhelyzetben is a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer."
Úgyhogy nyugodtan igyál még egyet és fogd rá a nyuszira!