Mi legyen a kiszelektált ruhákkal?

Mi legyen a kiszelektált ruhákkal?

Itt a tavasz, elpakoljuk a téli ruháinkat és előkerülnek a tavaszi-nyári darabok, és közöttük kezünkbe akadnak kihízott, sose hordott, rongyosra koptatott darabok, amelyeket fölösleges tovább tartogatni. Ezektől meg lehet okosan is szabadulni, mutatjuk mik a legjobb lehetőségek. 

Foto: Duy Hoang

Csodaszép, mintha új lenne ruhadarabok, csak nem jó a méret, sose volt jó a méret, hülyeség volt megvenni

Add el

Több online felület és csoport is alkalmas a fenti darabok eladására, vagy számtalan pici, nem hálózathoz tartozó turkáló is átvesz bizományba szép darabokat, utóbbiból vannak online vállalkozások is, ilyen a Remix, vagy van olyan is, a Swappis, ahol pontrendszerben cserélni is tudsz.

Ajándékozd el

A családban, baráti körben, azok baráti körében biztosan senkire se jó, nem stílusa a termék? 

Vidd be a cseritibe

Most talán pont ne, de a korlátozások utánig elvan az a halom ruha egy sitteszsákban és utána ők biztosan fogadnak tiszta és SZEZONNAK MEGFELELŐ! ruhákat. Más helyeken én még nem találkoztam az adományruhák rugalmas és gyors átvételével, de lehet nekem nem volt szerencsém. Amúgy ez a nevük, Cseriti adománybolt. 

Szép állapotú, praktikus viseletnek minősülő (póló, pulcsi, dzseki, melegítő, farmer, sál, sapka), szezonnak megfelelő ruhadarabok, lakástextilek

Vidd be a cseritibe

Most talán pont ne, de a korlátozások utánig elvan az egy sitteszsákban és utána ők biztosan fogadnak tiszta és SZEZONNAK MEGFELELŐ! ruhákat. Más helyeken én még nem találkoztam az adományruhák rugalmas és gyors átvételével, de lehet nekem nem volt szerencsém. Amúgy ez a nevük, Cseriti adománybolt. 

Add oda nyílegyenesen rászorulóknak

Kérdezz körbe, nézz szét, ismer-e valaki rászorulókat, vagy ránézésre azok a pólók lehet jók méretben a hajléktalannak, aki mindig arrafelé járkál. Oda kell adni neki. 

Hajléktalanszállót is fel lehet hívni, van-e lehetőség ruhaadomány átadására.

Annyira nem kell meglepődni, ha nem mindenhol ugrálnak örömükben a ruhaadomány hallatán, de sok az ostoba, aki húszéves, ocsmány báli ruhát visz be adománynak az árvízkárosultak részére, és amikor elküldik, még meg van sértődve, hát a tizedik ilyen eset után mindannyian nagyon unnánk a ruhaadományozókat. 

Szitává hordott, szakadt rongyok

Dobd be a textilgyüjtő konténerbe, itt a linken egy lista ezek elhelyezkedéséről, 1500 darab van az országban, a lefedettség elég jó, ne a kommunális szemétbe dobd, mert a konténerből újrahasznosítják ezeket a textileket, a kommunálisba dobva meg csak környezetet szennyezed vele. 

Pokróc, takaró

Ilyen jellegű terméket állatmenhelyek is fogadnak.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.