Hogyan kell kimosni a technikai öltözetet?

Hogyan kell kimosni a technikai öltözetet?

Jön a vízlepergető öltözékek, sídzsekik ideje, a lélegző sportcuccok mosása pedig egész évben aktuális kérdés.

Mi tartozik ide?

Lehetetlen nagy biztonsággal felsorolni az összes technikai szövetből készült sportruházati márkát, a legnagyobb igyekezettel ezt a listát sikerült összeállítani.:

  • vízhatlan termékek
  • szélálló termékek
  • lélegző és/vagy membrán varázsszó emlegetése a leírásban
  • DRI-FIT, ClimaCool, Omni-Tech®, SympaTex®, Permatex®, eVent®, GORE-TEX®, úgy általában a valamilyentex és a végén a karikában a kis R betű esetén felmerülhet a gyanú, hogy technikai szövettel állunk szemben

A taktikai, tűz-, járvány-, és vegyvédelmi öltözékek tisztításáról legyetek szívesek külön tájékozódni és nem bedobálni ezeket a szennyesbe.

Hol?

Egy snowboard-nadrágot senki se fog kézzel mosogatni, így a kézzel mosás helyett inkább fogalmazzunk úgy, hogy kézmeleg vízben, kímélve. Tehát vagy valóban kézzel, vagy 30 C-on kímélő programon szabad ezeket mosni, amennyiben a cimke egyáltalán engedi a mosást.

A szárítógép használata szinte minden esetben tilos. 

Mivel?

Könnyen beszerezhető speciális technikai szövezekhez kifejlesztett mosószer szükséges ezekhez a szövetekhez, öblítő használata pedig minden esetben tilos. 

Tehát a hetente lerohasztott tucatnyi, lélegző futószerkót nem lehet együtt mosni a napi szennyessel, ezek teljesen más mosási technológiát és vegyszereket igényelnek, vagy elveszítik speciális tulajdonságaikat. 

Mosási előkészítés

Zsebeket kiüríteni, húzózárakat felhúzni, a kívül nagyjából tiszta, belül bűzlő dzsekiket, pólókat kifordítani, a kívül koszos, saras nadrágokat, dzsekiket előáztatni langyos vízben.  

  • 2021.02.26

A Covid óta több a klór az ivóvízben?

Elkezdett terjedni a közösségi médiákban egy első hallásra városi legendának tűnő elmélet, hogy a Covid-19 járvány következtében megemelték a klór mennyiségét az ivóvízben. Megkérdeztük a Fővárosi Vízműveket, hogy változtatják-e a klór mennyiségét az ivóvízben és ha igen, mikor és miért? 

  • 2021.02.21

A pólók hasán keletkező rejtélyes lyukak titka

Ti se értitek miért keletkeznek egyes szeretett pólóitok hasi tájékán apró lyukak? 

  • 2021.02.15

Hogyan tároljam a téli kabátokat és takarókat?

Pár hét, és ha nincs hatalmas gardrób, vagy ágyneműtartós ágy, akkor megint nincs hova tenni azt a több köbméter holmit. Erre mutatunk pár megoldást a pár ezertől a pár százezer forintosig.