Hogyan kell kimosni a technikai öltözetet?

Hogyan kell kimosni a technikai öltözetet?

Jön a vízlepergető öltözékek, sídzsekik ideje, a lélegző sportcuccok mosása pedig egész évben aktuális kérdés.

Mi tartozik ide?

Lehetetlen nagy biztonsággal felsorolni az összes technikai szövetből készült sportruházati márkát, a legnagyobb igyekezettel ezt a listát sikerült összeállítani.:

  • vízhatlan termékek
  • szélálló termékek
  • lélegző és/vagy membrán varázsszó emlegetése a leírásban
  • DRI-FIT, ClimaCool, Omni-Tech®, SympaTex®, Permatex®, eVent®, GORE-TEX®, úgy általában a valamilyentex és a végén a karikában a kis R betű esetén felmerülhet a gyanú, hogy technikai szövettel állunk szemben

A taktikai, tűz-, járvány-, és vegyvédelmi öltözékek tisztításáról legyetek szívesek külön tájékozódni és nem bedobálni ezeket a szennyesbe.

Hol?

Egy snowboard-nadrágot senki se fog kézzel mosogatni, így a kézzel mosás helyett inkább fogalmazzunk úgy, hogy kézmeleg vízben, kímélve. Tehát vagy valóban kézzel, vagy 30 C-on kímélő programon szabad ezeket mosni, amennyiben a cimke egyáltalán engedi a mosást.

A szárítógép használata szinte minden esetben tilos. 

Mivel?

Könnyen beszerezhető speciális technikai szövezekhez kifejlesztett mosószer szükséges ezekhez a szövetekhez, öblítő használata pedig minden esetben tilos. 

Tehát a hetente lerohasztott tucatnyi, lélegző futószerkót nem lehet együtt mosni a napi szennyessel, ezek teljesen más mosási technológiát és vegyszereket igényelnek, vagy elveszítik speciális tulajdonságaikat. 

Mosási előkészítés

Zsebeket kiüríteni, húzózárakat felhúzni, a kívül nagyjából tiszta, belül bűzlő dzsekiket, pólókat kifordítani, a kívül koszos, saras nadrágokat, dzsekiket előáztatni langyos vízben.  

  • 2020.09.19

Hogyan úszhatjuk meg a zoknipárosítás nyűgjét?

Minél nagyobb létszámú a háztartás, annál nehezebb dolgunk van, de próbálkozni attól még lehet.

  • 2020.09.18

Öreg, vagy megkeményedett bőr felpuhítása

A bőr örök élet, elég ápolni és gondozni. Ha ez egy ideig elmaradt, a bőr koszos, matt, kemény, de nincs berepedve, elszakadva, jó eséllyel vissza tudjuk puhítani. A módszer akkor is jó, ha ugyan megvigyázott, ám évekre félrerakott és merev, kemény bőrt akarunk meglágyítani. 

  • 2020.09.16

A lisztes ragacs feltakarítása

Kinek ne lenne ismerős a szivacs dörzsis felébe ragadó kenyértészta, vagy a tál szélére kövülő nokedli? A liszt és a víz kiváló ragasztót képeznek, felfőzve ez maga a csiríz, a jól működő és környezetbarát papírragasztó.