Hova rakjam a maszatos keverőkanalat?

Hova rakjam a maszatos keverőkanalat?

Igen, van célszerszám a problémára, én meg nem szeretem az olyan célszerszámokat, amelyeket többfunkciós tárgyakkal, vagy józan ésszel kiválóan lehet helyettesiteni. 

Adódik ugye a helyzet amikor bele-belekevernék a szószba, pörköltbe és fogom az összeételezett kanalat, amit tíz perc múlva megint fogok használni, hogy akkor most hova a fenébe tegyem? Addig fogjam? Tegyem a fülem mögé? Mosogassam el minden alkalommal? Utóbbi kész pazarlás. Főzni az ételt főzzük, nem a kanalat, mert a fa tönkremegy, a fém átforrósodik, műanyag fakanalat nem használok, így ez az opció is kiesik. 

Rakjam a pultra? Végül azt is pont ugyanúgy kell lemosni, mint bármit, amibe raknám a kanalat két kavarás között, csak igénytelen megoldás. 

 

Kistálka teljesen jó a fakanáltartónak, de azt is el kell mosni, ahogy a pultot is le kell mosni.

 

Kedvencem a fülre (edény füle), vagy ha fedjük a hosszan rotyogó fogást, a fedőre rakás. Ezeket a felületeket úgyis elmossuk a munkafolyamat végén, nem oszt, nem szoroz a bekoszolásuk és ezért nem kell külön eszközt vásárolni, tartani, gyártani, elmosni. 

 

  • 2021.02.26

A Covid óta több a klór az ivóvízben?

Elkezdett terjedni a közösségi médiákban egy első hallásra városi legendának tűnő elmélet, hogy a Covid-19 járvány következtében megemelték a klór mennyiségét az ivóvízben. Megkérdeztük a Fővárosi Vízműveket, hogy változtatják-e a klór mennyiségét az ivóvízben és ha igen, mikor és miért? 

  • 2021.02.15

Hogyan tároljam a téli kabátokat és takarókat?

Pár hét, és ha nincs hatalmas gardrób, vagy ágyneműtartós ágy, akkor megint nincs hova tenni azt a több köbméter holmit. Erre mutatunk pár megoldást a pár ezertől a pár százezer forintosig. 

  • 2021.02.15

Mit tilos a szárítógépbe rakni és miért?

A ruhaneműk többsége nem hálálja meg a szárítógépben szárítást, szerencsére a cimkén minden esetben megtaláljuk a szükséges információt, vagy a szárítógép tájékoztatója is segítségünkre lehet.