Hova rakjam a maszatos keverőkanalat?

Hova rakjam a maszatos keverőkanalat?

Igen, van célszerszám a problémára, én meg nem szeretem az olyan célszerszámokat, amelyeket többfunkciós tárgyakkal, vagy józan ésszel kiválóan lehet helyettesiteni. 

Adódik ugye a helyzet amikor bele-belekevernék a szószba, pörköltbe és fogom az összeételezett kanalat, amit tíz perc múlva megint fogok használni, hogy akkor most hova a fenébe tegyem? Addig fogjam? Tegyem a fülem mögé? Mosogassam el minden alkalommal? Utóbbi kész pazarlás. Főzni az ételt főzzük, nem a kanalat, mert a fa tönkremegy, a fém átforrósodik, műanyag fakanalat nem használok, így ez az opció is kiesik. 

Rakjam a pultra? Végül azt is pont ugyanúgy kell lemosni, mint bármit, amibe raknám a kanalat két kavarás között, csak igénytelen megoldás. 

 

Kistálka teljesen jó a fakanáltartónak, de azt is el kell mosni, ahogy a pultot is le kell mosni.

 

Kedvencem a fülre (edény füle), vagy ha fedjük a hosszan rotyogó fogást, a fedőre rakás. Ezeket a felületeket úgyis elmossuk a munkafolyamat végén, nem oszt, nem szoroz a bekoszolásuk és ezért nem kell külön eszközt vásárolni, tartani, gyártani, elmosni. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.