Kutyás lettem, mi legyen a tiszta kocsival?

Kutyás lettem, mi legyen a tiszta kocsival?

Aki intenzíven éli a kutyás életet, a jószágot hozza-viszi mindenhova, előbb-utóbb szembesülhet azzal, hogy a kutya egyáltalán nem kompatibilis a tiszta bársonykárpittal, sőt, a legpraktikusabb szövettel sem, és valamit tenni kell, hogy a kutya és a kocsi is megmaradjon. Illetve a nem megfelelő kocsinak lehet, hogy mennie kell. 

A profi

Aki oktat, edz, ment, panziózik, tenyészt, dolgozik a kutyával, célautóval jár, ahol a szőr és a sár elkülöníthető. Kombi, van, teherautó, pickup, ahol a hátsó térben beketrecezve a jószágok biztonságban utaznak, és a saras kis mancsaikat könnyen tisztítható felületekhez dörzsölik.

Ennél nincs jobb megoldás azoknak sem, akik aktív kutyások, minden más megoldás félmegoldás, ráadásul a KRESZ előírásainak is ez felel meg leginkább, amely szerint a kutya rakomány, a rakományt pedig rögzíteni kell, amire egy kutya testméreteinek megfelelő, rögzített ketrec a legalkalmasabb, esetleg a kutya biztonsági öv, de ott a sarat és a szőrt még ugyanúgy kapjuk az arcunkba.

A burkoló

Megvigyázott, állat szállítására teljesen alkalmatlan járművet próbál védeni az állattól. Lábhoz pléd, ülésre viaszos vászon, mindenféle komplikált kocsibélések. Aki már próbálta, tudja, ettől az autó ugyanolyan sáros és szőrös lesz, ha sokat strapáljuk. Alkalmi vészmegoldásnak pont annyit ér, mint a kutya szőrét átsimítani, mancsát letörölni és úgy az ülésre állítani és bekötni, csak utóbbi mindig kéznél van, és kevésbé stresszes, mint a reménytelen harc az elemekkel. 

Rendszeres használatra alkalmatlan megoldás, ebbe bele lehet őrülni, ráadásul ha a család egyik fele a kutyás, a másik meg óvja a sterkó kocsit, örök és kiábrándító konfliktusforrás.

A laza patikus

Kinyitja az ajtót, berakja a kutyát, utazik, kinyitja az ajtót, kiveszi a kutyát. Amikor úgy érzi itt az idő kocsit takarítani, kitakarítja a kocsit, éli tovább az életét az eddigieknek megfelelően. 

A gyeplőt elengedő

Lepukkant belsejű -pl. gyeplőt elengedő kisgyerekes családtól olcsón vásárolt- akármilyen autóval jár, a kárpitokat halálra ítélte, egyáltalán nem hajlandó foglalkozni a szép tiszta belső térrel, a ketreceket a plüsskárpitozott hátsó ülésre simán lerögzíti. Ha van hozzáférés olcsón egy jó műszaki állapotú, belül lehányt autóra, jó megoldás ez is.

Árnyoldala, hogy vagy ez a második kocsi a családban, vagy a szociális kapcsolatokat leszűkítheti, mert az ilyen személy nem fogja senki kedvéért kiganézni a disznóólat, ezért szövetkabátban soha ne fogadjunk el tőle fuvart. Soha. Akkor se ha fogadkozik, jój, hát terítek alád egy tiszta törülközőt és hasonlók. Általában több állata van, így ez az emberekkel szociális problémácska azért annyira nem kavarja fel. 

  • 2020.11.13

Súlyos melók: nagyon koszos fuga kipucolása

Talán csak sütőt rosszabb kipucolni, mint a sötétbarna fugát visszafehéríteni. 

  • 2020.11.12

Hasznos holmik: a cipőkanál

Cipőink egyik legjobb barátja a sűrű, vízzáró ápolószerek mellett a cipőkanál, ne féljetek használni. 

  • 2020.11.10

Mi legyen mindig a hűtőben és a kamrában?

Kezdő háztartásban jogosan felmerül a kérdés: mégis mivel pakoljam tele a hűtőt? Egyrészt sörrel, másrészt segítünk, ahogy abban is, mi az, amit feltétlenül hűtőszekrényben kell tárolni és hány fok is van a hűtőben?