Minek annyi azonosító a közüzemi számlákon?

Minek annyi azonosító a közüzemi számlákon?

Valószínűleg nem egyedi eset, hogy összekeverjük az azonosítószámokat a számlán és akkor van, aki ránéz az amúgy szuper számlamagyarázó ábrákra és egy kérdése még maradhat. A felhasználó és a vevő már aztán végképp miért nem képes ugyanaz lenni, hiszen mindkettő a számlát azonosítja? Azért nem azonos, mert az életben sem mindig az, az ELMŰ-ÉMÁSZ válaszolt. 

Válaszukat idézem.:

A fogyasztási hely- és a vevő (fizető) azonosítóknak, más-más szerepük van az informatikai rendszerekben történő nyilvántartás során.

A fogyasztási hely azonosító: a megnevezéséből adódóan a felhasználási helyhez kapcsolódó, területileg illetékes elosztó által megadott azonosító, ezt használjuk a mérőállások bejelentése kapcsán, illetve erre az azonosítóra kell hivatkozni az ügyintézés során.

Vevő (fizető) azonosító: ez alapján történik a kiküldött számlák és befizetések nyilvántartása. A felhasználó és a fizető nem minden esetben ugyanaz a személy, ebben az esetben a fizető adatainál az eltérő fizető neve és címe kerül feltüntetésre a számlán.

 

Tehát van aki fogyaszt, és van, aki fizet. Nyilvánvaló Kapitány rovatunkat olvasták, további szép napot!

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.