Mutatunk egy 10+ éves mosógép fűtőszálat és koszt

Mutatunk egy 10+ éves mosógép fűtőszálat és koszt

A bontásra ítélt mosógépünk újrahasznosítása közben tettünk egy érdekes felfedezést. Előkerült a fűtőszál, és kifordultak a rejtett zugok, amik a mosógép előéletének ismeretében érdekes állapotban voltak. 

A sorozat előző részeit itt találod.

Amikor kivettük a dobot, előkerült a fűtőszál és beugrottak az emlékek, hát jól szórakoztunk. Fagor bébi Budapesten szolgált ki két háztartás, ahol kemény a víz, és egyik háztartásban se használt senki vízlágyítót, trehány, és főleg ésszel élő népek vagyunk, nem foglalkozunk ilyesmivel.

A vízkő mellett még érdekes felfedezés volt, hogy a reklámokban pár éve felbukkant, állítólagos szörnyű mocsok, ami a mosógépekben van, hát azzal se nagyon találkoztunk, pedig ezt a mosógépet garantáltan nem törölgette senki, a hajlatok mégse voltak undorítóak, és kimondottan jó szaga volt mindenhol. A fűtőszál mögött volt a legtöbb lerakódás, ez a képen is látszik, ennyit tudott felmutatni az agyonhasznált mosógép. 

Érdemes mérlegelni, kell-e az a sok extra vegyszer a környezetnek, pénztárcánknak, ha a vízkő nem reális probléma, a koszlerakódás pedig olyan enyhe, hogy nincs értelme foglalkozni vele. 

Ennyi lerakódás volt összesen a több ezer programot lefutott gépben, ez is a dobon kívül, mert a ruhával érintkező felületeken semmit se találtunk, minden hajlat és zug tiszta volt.:

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen. 

  • 2022.03.29

Mutatjuk, hogyan vigyázz a szendvicssütődre!

Aki folyatta már be a sajtot a szendvicsütő kis rovátkái közé, tudja miről beszélek. A megoldás arcpirítón egyszerű.