Hogy néz ki egy hárommilliós konyha?

Hogy néz ki egy hárommilliós konyha?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a végén azt is össze lehessen rakni, mire elég 6 millió forint, ha egy egész lakás felújítása a feladat.

5.s. beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje, avagy

AZ ÚJ KONYHA

Ami nem csak egy bútor, mert a beépíthető konyha magával rántja az egész helyiséget.

A beépített konyhához szervesen kapcsolódik villany-, és vízszerelés, a padló és falburkolat cseréje, ezek a tételek pedig felkúszhatnak a konyhára elköltött összeg harmadára, és akkor még szó sincs új sütőről, csak olyan munkák történtek, hogy valaki behúzta a világítást a szekrénybe két óra alatt százezerért anyaggal, számlával, vésni nem is vésett. A bontásról, sittzsákolásról, lecipelésről és elszállításáról se feledkezzünk meg, könnyen százezres tételek ezek is.

Ezért aki új, és nem kicsi konyhát akar, új padló és falburkolatokkal, festéssel, új konyhagépekkel és nem a legolcsóbb termékekkel és alapanyagokkal tervez, fenékig kénytelen felvenni és kiegészíteni a támogatást, mert 5-6 millió alatt nem ússza meg, a kompromisszummentes új konyhák ott kezdődnek.

Mivel még egy hárommillióért megvásárolt hatmilliós konyha is távol áll a magyar családok többségének életvitelétől és lehetőségeitől, az összeget lefeleztem és szakemberek segítségével kiderítettem, milyen konyha jön ki összesen három millióból.

Ekkora összegből a lehetőségek:

  • A padló és a falburkolat cseréje elmarad, a konyha olcsó és egyszerű frontokból, a legegyszerűbb alap rozsdamentes mosogatómedencéből, olcsó pultból és olcsó csaptelepből van felépítve külsős villany-, és vízszerelési munkálatok nélkül, új konyhagépek nélkül, esetleg a régóta vágyott mosogatógép belefér, ha ügyesen sakkozik a csapat
  • Teljeskörű és korrekt kivitelezés, jó minőségű alapanyagok felhasználásával, jó stílusban egy kevés konyhaszekrényből felépített mikrokonyhában
  • Van már egy menő konyhád, ahol lecseréled a gépeket és kiegészíted egy konyhaszigettel, mondjuk a menő konyhások miért is szorulnak felújítási támogatásra? 
  • Ha cinikus akarsz lenni, veszel egy AGA sütőt, amit másfél millióért beüzemeltetsz.

Elsőt mindannyian láttunk eleget, nincs mit nézni rajta, a végeredmény nem lesz se szép, se szerethető. 

A másodikra mutatunk pár gusztusos példát, mert számtalan panelban és mosókonyhából, polgári lakások szétszabdalásából kialakult icipici, vagy aránytalan alapterületű konyhában úgysincs más lehetőség. 

Foto: Tina Dawson

Foto: Andrea Davis

Foto: Olive Bauers

Foto: Mike Marquez

Foto: Eddy Lee

Foto: Andrea Davis

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.