Sittből csoda: parádés tányéralátét

Sittből csoda: parádés tányéralátét

Egy szabályos formájú, tiszta élű, és megfelelő méretű greslap némi utómunkát követően mutatós, akár ünnepi tányéralátét lesz.

Az előző részekben márvány kínálót és cementlap edényalátétet készítettünk. 

Ha megvan a sittből a megfelelő méretű greslap, az aranyozás előtt a hátulját kell kezelésbe venni. Mivel a burkolólapok hátlap-kialakításánál az az elvárás pont nem merül fel, hogy kényes asztallapra vagy szép abroszra rakjuk le, ezért muszáj tenni valamit. Lehet készen kapható, öntapadós filckorongokat ragasztani minden sarkába, így alátámasztani. Aki inkább gumikorongokat használna és ragasztót, a cementlapból készített edényalátét videójában talál hozzá útmutatást. 

Akár az egész hátát is telibe lehet gumilapozni.

Az aranyfüstözés

Aki nagyon bátor, és ügyes, szabályos formákat is becélozhat, például pontosan csak az él aranyozását, de a lap felületének szabálytalan mintázata, és az aranyfüst technológiája is adja magát az esetleges mintázásra.

 

A nippes videóban követhető az aranyfüstözés folyamata, az elején a színre fújás értelemszerűen elmarad. Kellékeket hobbiboltokban lehet beszerezni. Lakkozni elég az aranyozott felületeket, nem kell az egész lapot. 

Tisztítás

Az aranyfüst még lakkozást követően sem kopásálló technológia, ezért nedves szivaccsal lehet letörölni róla az esetleges bor-, vagy zsírfoltokat. Mosogatni, dörzsölni, mosogatógépbe rakni tilos. 

Ha pont szürke -vagy akár barna, drapp- a kő, a későbbiekben rózsaszínnel ilyen szép lesz.:

 

 Az meg ott a rózsaszín jegyében egy eperhab. Eper, tejszín, mascarpone 1:1 arányban kikeverve, ízlés szerint cukrozva. 

 

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.