Sittből csoda: parádés tányéralátét

Sittből csoda: parádés tányéralátét

Egy szabályos formájú, tiszta élű, és megfelelő méretű greslap némi utómunkát követően mutatós, akár ünnepi tányéralátét lesz.

Az előző részekben márvány kínálót és cementlap edényalátétet készítettünk. 

Ha megvan a sittből a megfelelő méretű greslap, az aranyozás előtt a hátulját kell kezelésbe venni. Mivel a burkolólapok hátlap-kialakításánál az az elvárás pont nem merül fel, hogy kényes asztallapra vagy szép abroszra rakjuk le, ezért muszáj tenni valamit. Lehet készen kapható, öntapadós filckorongokat ragasztani minden sarkába, így alátámasztani. Aki inkább gumikorongokat használna és ragasztót, a cementlapból készített edényalátét videójában talál hozzá útmutatást. 

Akár az egész hátát is telibe lehet gumilapozni.

Az aranyfüstözés

Aki nagyon bátor, és ügyes, szabályos formákat is becélozhat, például pontosan csak az él aranyozását, de a lap felületének szabálytalan mintázata, és az aranyfüst technológiája is adja magát az esetleges mintázásra.

 

A nippes videóban követhető az aranyfüstözés folyamata, az elején a színre fújás értelemszerűen elmarad. Kellékeket hobbiboltokban lehet beszerezni. Lakkozni elég az aranyozott felületeket, nem kell az egész lapot. 

Tisztítás

Az aranyfüst még lakkozást követően sem kopásálló technológia, ezért nedves szivaccsal lehet letörölni róla az esetleges bor-, vagy zsírfoltokat. Mosogatni, dörzsölni, mosogatógépbe rakni tilos. 

Ha pont szürke -vagy akár barna, drapp- a kő, a későbbiekben rózsaszínnel ilyen szép lesz.:

 

 Az meg ott a rózsaszín jegyében egy eperhab. Eper, tejszín, mascarpone 1:1 arányban kikeverve, ízlés szerint cukrozva. 

 

 

 

 

  • 2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és kristályból

Tobozt az erdőből, kristályt a lomipiacrók vagy ezek online piactereiről, madzagot a rövidárusnál lehet hozzá kapni. Fájdalmasan egyszerű és csinos. 

  • 2020.11.29

Karácsonyi dekor kidobásra ítélt nippből

Fillérekért lehet lomipiacokon -látogathatók!- és azok online felületein szarvasos, őzikés nippeket vásárolni, pár darab ilyen állatka és egy fehér szóróspér segítésgével kész is az asztalon a minőségi karácsonyi hangulat! A hibás, lepattant nippek végképp filléresek és erre a hasznosításra tökéletesen megfelelnek azok is, nem kell egy hibátlan Herendit megpocsíkolni. 

  • 2020.11.27

Filléres asztali karácsonyi dekoráció tobozokból

Folyamatosan mutatjuk az ötleteket a filléres, és környezettudatos karácsonyi dekorációkra, hogy ne költsetek túl sok műanyag szemétre.