Unalmas szürke anyagmaradék felvirágoztatása

Unalmas szürke anyagmaradék felvirágoztatása

Minden hobbivarrónak a nyakán marad előbb, vagy utóbb egy teljesen értelmezhetetlen, unalmas és érdektelen fél méteres textil, amit törlőrongynak sajnál, másra meg nem jó. Hát be kell festeni, és utána felhasználni törlőrongynak. Vagy ha sikerül, jó színválasztás esetén extra ajándéknak is megfelelhet. 

Alapanyag
  • 150x30-50 cm, természetes szálból (pamut, viszkóz, gyapjú, hernyóselyem, len, bambusz) készült textil, mert a könnyen beszerezhető, és hővel rögzíthető textilfestékek azt festik meg
  • 2-3-10000 színben textilfesték
  • 2 dl méretű pohár
  • erős cérna, pl bőrvarró

Az alapanyagot kiterítem és kicsípek belőle egy darabot, elkötözöm. Mellécsípek, és így folytatom kb 5-6 csípésig, alaposan elszorítom a nyakukat a cérnával.

A pohár aljába 1/2 cm festéket öntök, ne érjen fel magasabbra. Ha túl sűrű a festék, érdemes higítani, ehhez a művelethez tejsűrűség az ideális.

A textilt az elkötéssel előre belenyomom, erősen lesúlyozom, szívja fel a festéket. Kiveszem, egy tányéron meleg helyre teszem, hagyom megszáradni. Kibontom, kivasalom, a folyamatot annyiszor és annyi színnel ismétlem, ami tetszik.

A végeredeményből a mérettől függően lehet dolgozni, az alábbi párnának lehet jó, vagy akár sálnak is kézzel körbeszegve. Odavagyok a kis háromdimenziós kráteriért, fehér alapon élénk színekkel még többet ki lehet hozni a technikából. 

 
 

Így kell kézzel körbeszegni textilt.:

Ez pedig a párna.:

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.