Vegyél ajándékot lomipiacon!

Vegyél ajándékot lomipiacon!

Szombat-vasárnap még nyitva lesznek a szabadtéri lomipiacok, ahol egyrészt szabad levegőn, másrészt olcsón lehet fantasztikus ajándékokat vásárolni. Összeszedtem a saját kis lomis szerelmeimet és adunk pár tippet, hogy egyáltalán mi az a lom, ami ugyan rosszul néz ki, de van benne lehetőség. A lomis cuccok ráadásul értékmentés, tehát környezettudatos döntés.

Lomi-, és régiségpiacok az egész országban vannak -régiség, lomi, lengyelpiac néven kell keresni-, leghíresebbek talán a kecskeméti, veszprémi és a budaörsi, de mindenki találni fog egyet a közelben, mert általában a termelői piacokra is kitelepülnek árusok és egyes piacokon hétvégéken állandó részlegek foglalkoznak régiségekkel, pl. Bosnyák tér, vagy Lőrinc.

Nippek átalakításra:

Kézműves tányércsodák:

Alapanyagok ékszerhez:

Alapanyagok karácsonyfadíszhez:

Kitűzők:

Ez a kis gyík a hétvégi fogásom, imádnivaló.:
Ha hiányzik egy kő a strasszból, attól se kell megijedni:

 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.

  • 2021.02.13

Idei cipődivat: az otthoni, a 90-es évek legalja és a lovaglócsizma

Idén a cipők harmonizálnak a ruhákkal, úgy fogunk az utcán mászkálni, ahogy még otthon is csak a rosszabb napjainkon szoktunk. Jó hír: ha maradtak cipőink az igen ronda kilencvenes évekből, az megint divatba jön, hogy tűnt volna el örökre.