Sokat jársz a susnyásban? Ez mindig legyen a kocsiban!

Sokat jársz a susnyásban? Ez mindig legyen a kocsiban!

Amikor valaki kiköltözik úgy igazából, és az úttalan utakon megtett kilométerek a napi rutin részévé válnak, hamar lesznek olyan események, amelyek célszerszámot igényelnek.

Először is legyen összkerekes az autód, hát ezt buktam, gyönyörűszép Grétát még egy másik élethelyzetben vettem elsősorban autópálya-használatra készülve. Sajnos ez a tömeg az elsőkerék-meghajtással kombinálva előrevetít bizonyos problémákat az anyafölddel találkozva.

Mi történhet?

Ha passzív vagy és paragép, legfeljebb sokmindent megbánsz a halálos ágyon, más az égvilágon semmi se fog történni, ne is vesződj tovább az olvasással, szorítsd a kormányt erősen.

Ha az a típus vagy, aki amikor meglát egy vergődő őzet, nem továbbhajt/hívja az apját/hívja a vadásztársaságot, hanem hajlamos megoldani egy ilyen helyzetet megfelelő célszerszámok segítségével, hát legyen nálad célszerszám. A vergődő őzzel nem is volt gondom, némi birkózás után elvágtam a rátekeredett dolgokat és el is viharzott szó nélkül, a vadállatok már csak ilyenek. A gond az volt, hogy egy gonosz homokcsapdába álltam félre, amibe rögtön beásta magát a kocsi, hiába indultam lassan, pár másodperc után világos volt, hogy ezt az autó nem oldja meg önállóan. Kézzel körbekapirgálva, pokróccal megtámogatva se, mert az elkaparással felült egy padra, ahonnan már tényleg csak a traktor húzza ki. Így is lett, végülis a traktor is egy célszerszám, szerencsére van az is, csak pont nem volt a csomagtartóban.

A többi hasznos dolog a traktor mellett:

Kés

Vadászkés az ideális, ha néha erősebb dolgokat, erős köteleket is gyorsan el kell vágni, lovasok, állattartók általában alapból hordanak maguknál, a jószág amire fel tud tekeredni, oda feltekeredik.

Műanyag gyeprács

Ha nem ült fel a kisautó hasa, ezzel ki lehet hintáztatni jó esetben. Filléres, barkácsáruházban kapható.

Fejlámpa

Akkor nem kellett volna a vaksötétben a számban tartott telefonnal levágni a madzagot az őzről, aki ezt nem akarta.

Vontatókötél

Hátha nincs a traktorosnál, éppen arra haladó Hiluxban.

Bőr öv

Akinek szakadt már le kint a kipufogó, vagy simán dőlt a vér a hülye jószág/ember akármilyéből, tudja miről beszélek.

Pokróc

A képen látszik, pont nem ért semmit, de máskor lehet szerepe, például szorult helyzetben lévő, ám agresszív kisállatokat kiválóan be lehet vele csomagolni.

Cukros üdítő

Sokkra jó az. 

Erős fólia/sittes zsák

Amikor a szemétláda kutyád nyakig szarosan fut eléd a bokrok közül és valahogy be kell raknod a kocsiba, nagyon fogsz ezeknek örülni. A zsákba úgy kell berakni a kutyát, hogy a feje kint marad, csak mondom. 

Nedves popsitörlő

Amikor a kutyát berakod a kinejlonozott csomagtartóba, szaros lesz a kezed. 

Munkáskesztyű

Úgyis meg kell fogni valamit ami szálkás, sáros, akármilyen. 

Lapát

Kocsit kiásni. Vagy bármit elásni. 

Legyen a kocsi megtankolva

Ez inkább csak magamnak egy emlékeztető.

 

 

 

 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!