Bevásároltál olcsó, éretlen ananászból? Semmi pánik!

Bevásároltál olcsó, éretlen ananászból? Semmi pánik!

Az éretlen ananász ízetlen is, savanyú is, és amikor már felvágtuk, kizárt bármilyen utóérlelési lehetőség, így más megoldást kell keresni. Megsütjük!

Nincsenek hozzávalók az ananászon kívül. Az ananászt meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom, egy sütőpapírra szétpakolom és 180 C fokos sütőben egy-másfél órát sütöm, kicsit piruljon meg. Aki akarja, vágja ki a rostos közepét, én nem akartam.

Meglepően finom lesz, és nem csak édességekhez lehet felhasználni, vagy müzlibe pakolni, hanem köretnek is jó.

Az alábbi fűszerekkel -nem minddel egyszerre- megszórva izgalmas sós köretet kapunk belőle, ami különösen csirkéhez, sertéshez és lazachoz finom:

  • csili
  • fűszerpaprika
  • római kömény
  • édeskömény mag
  • rum
  • kék sajt rámorzsálva
  • reszelt gyömbér

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.