Datolyapaszta? Mazsolát ismered?

Datolyapaszta? Mazsolát ismered?

Több étrendben elszabadult a datolya, és datolyapaszta felhasználásának őrülete, holott kiváltására van egy közelebbi termelésből, tehát környezettudatosabb és a legkisebb sarki boltban is beszerzehető termék, a mazsola. Ismeritek? 

Árban nem fogsz sokat, mert a mazsolák nagyjából annyiba kerülnek, mint a datolyapaszták, fura, nem fura, mégis annyiba kerül.

A mazsolából úgy tudsz pasztát készíteni, hogy turmixban/késes darálóban pépesíted, esetleg egy kis víz hozzáadásával meg kell könnyítened a kések munkáját, de megvagy vele pár perc alatt és már mehet is a cukrozás! Elviselhetetlenül édes, kissé füstös zamatos a végeredmény, vaníliás, gyümölcsös édességekbe érdemes kipróbálni, extra ízt visz a végeredménybe. 

Fontos, ezek a termékek legfeljebb finomított cukortól mentesek, kalóriatartalmuk és a szervezetre gyakorolt hatásuk nem ér fel egy csodával, ezek is brutál cukrok, óvatosan, és mértékkel kell ezeket is felhasználni. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.