Egy jó tzatziki maga a tökély és a csoda

Egy jó tzatziki maga a tökély és a csoda

A tzatzikit nem szabad alulbecsülni, egy pitával kész főétel, csak ahhoz illik megfelelően összerakni. 

A lényege a frissesség, az arányokat ennek megfelelően kell összeállítani, a fokhagymára itt nem érvényes az a szabály, hogy sohasem elég, itt inkább szoruljon háttérbe.

  • 1 rész sűrű görög joghurt
  • 1 rész reszelt kígyóuborka (héjastul)
  • friss mentalevél finomra vágva
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj, ezzel nem kell óvatoskodni
  • jó minőségű borecet fűszerezni, óvatosan vele (frissen facsart citromlével kiváltható)
  • csipet oregánó

Az uborkát lereszelem, lesózom, 30 percig pihentetem, majd kinyomkodom a levét. A fokhagymát pépessé zúzom. A mentaleveleket apróra vágom. Az alapanyagokat kikeverem, fűszerezem, és tálalom, aromás húsból készült grillek mellé nagyon jó, de önmagában is megáll.

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.