Egy jó tzatziki maga a tökély és a csoda

Egy jó tzatziki maga a tökély és a csoda

A tzatzikit nem szabad alulbecsülni, egy pitával kész főétel, csak ahhoz illik megfelelően összerakni. 

A lényege a frissesség, az arányokat ennek megfelelően kell összeállítani, a fokhagymára itt nem érvényes az a szabály, hogy sohasem elég, itt inkább szoruljon háttérbe.

  • 1 rész sűrű görög joghurt
  • 1 rész reszelt kígyóuborka (héjastul)
  • friss mentalevél finomra vágva
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj, ezzel nem kell óvatoskodni
  • jó minőségű borecet fűszerezni, óvatosan vele (frissen facsart citromlével kiváltható)
  • csipet oregánó

Az uborkát lereszelem, lesózom, 30 percig pihentetem, majd kinyomkodom a levét. A fokhagymát pépessé zúzom. A mentaleveleket apróra vágom. Az alapanyagokat kikeverem, fűszerezem, és tálalom, aromás húsból készült grillek mellé nagyon jó, de önmagában is megáll.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.