- Címkék:
- uborka
- hideg étel
- fokhagyma
- joghurt
- görög konyha
- tzatziki
A lényege a frissesség, az arányokat ennek megfelelően kell összeállítani, a fokhagymára itt nem érvényes az a szabály, hogy sohasem elég, itt inkább szoruljon háttérbe.
- 1 rész sűrű görög joghurt
- 1 rész reszelt kígyóuborka (héjastul)
- friss mentalevél finomra vágva
- 1 kis gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj, ezzel nem kell óvatoskodni
- jó minőségű borecet fűszerezni, óvatosan vele (frissen facsart citromlével kiváltható)
- csipet oregánó
- só
Az uborkát lereszelem, lesózom, 30 percig pihentetem, majd kinyomkodom a levét. A fokhagymát pépessé zúzom. A mentaleveleket apróra vágom. Az alapanyagokat kikeverem, fűszerezem, és tálalom, aromás húsból készült grillek mellé nagyon jó, de önmagában is megáll.