Hogyan kell lágytojást készíteni?

Hogyan kell lágytojást készíteni?

Könnyű a dolga annak, aki a porrá főtt sárgáját szereti, de a többieknek se kell elkeseredni, a lágytojás nem tartozik a legkomplikáltabb ételek közé, cserébe finom és könnyű fehérjeforrás, reggeli, vacsora, főzelékre feltét, levesbetét is lehet. 

Annyi vizet forralunk, hogy a tojás/tojásokat elfedje. A víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. A tojásokat egy kanállal a vízbe süllyesztjük, gyöngyöző vízben elkezdjük főzni és ekkor elindítjuk a stoppert.

A víz ne lobogjon, mert akkor a tojások megrepedhetnek. 

Gyöngyöző vízben a megadott ideig (lásd lentebb) főzzük a tojásokat, majd egy kanállal kikapjuk és 10 másodpercig hideg vizet folyatunk rájuk, majd rögtön tálaljuk. Ha nem tálaljuk rögtön, a tojásokat bőséges hideg vízbe süllyesztjük, hogy a belsejükig kihűljenek és biztosan ne főjenek tovább. 

Tojástartóba, vagy akár sóval harmadáig töltött kávéscsészébe állítva, kiskanállal tálaljuk. Salátába, feltétnek, levesbetétnek óvatosan körberopogtatjuk a konyhapulton, hámozzuk és egészben helyezzük az ételre. 

Hat perc főzés után folyós sárgáját kapunk:

Hét perc főzés után krémes sárgáját kapunk:

 
  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.