Hogyan kell lágytojást készíteni?

Hogyan kell lágytojást készíteni?

Könnyű a dolga annak, aki a porrá főtt sárgáját szereti, de a többieknek se kell elkeseredni, a lágytojás nem tartozik a legkomplikáltabb ételek közé, cserébe finom és könnyű fehérjeforrás, reggeli, vacsora, főzelékre feltét, levesbetét is lehet. 

Annyi vizet forralunk, hogy a tojás/tojásokat elfedje. A víz ne lobogjon, csak gyöngyözzön. A tojásokat egy kanállal a vízbe süllyesztjük, gyöngyöző vízben elkezdjük főzni és ekkor elindítjuk a stoppert.

A víz ne lobogjon, mert akkor a tojások megrepedhetnek. 

Gyöngyöző vízben a megadott ideig (lásd lentebb) főzzük a tojásokat, majd egy kanállal kikapjuk és 10 másodpercig hideg vizet folyatunk rájuk, majd rögtön tálaljuk. Ha nem tálaljuk rögtön, a tojásokat bőséges hideg vízbe süllyesztjük, hogy a belsejükig kihűljenek és biztosan ne főjenek tovább. 

Tojástartóba, vagy akár sóval harmadáig töltött kávéscsészébe állítva, kiskanállal tálaljuk. Salátába, feltétnek, levesbetétnek óvatosan körberopogtatjuk a konyhapulton, hámozzuk és egészben helyezzük az ételre. 

Hat perc főzés után folyós sárgáját kapunk:

Hét perc főzés után krémes sárgáját kapunk:

 
  • 2020.12.05

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett.