- 1 rész cukor
- 2 rész vaj
- 4 rész liszt
- só
A tészta nem igényli az erős, fogós lisztet, ezért meg lehet próbálni rizs, tönköly, graham, zab, akármilyen liszttel, keverékkel is, valószínűleg sikerülni fog.
A képen fehér búzaliszttel készült, semmi bonyolítás.
Ami viszont nyűgös, az a hőmérsékletek betartása. Hideg helyen, nagyon gyorsan eldolgozom az alapanyagokat. Géppel jobb, mint kézzel, addig se melegszik.
Lefóliázom, legalább 4 órára a hűtőszekrénybe rakom. Több időre be lehet rakni, elvan ott.
Kiveszem, kinyújtom 1 cm vastagra, köröket szaggatok belőle, amiket megint a hűtőszekrénybe teszek egy tálcán legalább 4 órára, többre megint lehet.
Előmelegítem a sütőt 180 C fokra. A hűtőből közvetlenül a sütőbe tolom a kekszeket és éppen halvány drappra sütöm (kb. 15 perc). Kiveszem, nem nyúlok hozzá amíg nem hűlt ki teljesen, mert forrón szétmorzsálódik.
Lehet cifrázni, fűszerezni:
- liszt 1/4 -e lehet kakaópor
- lehet bele szórni apróra vágott aszalt gyümölcsöket, durvára tört olajos magokat
- fűszerezhető fahéjjal
- fűszerezhető kakukkfűvel, rozmaringgal, zsályával