Tojás nem lehet ilyen jó: szójaszószban pácolt lágytojás

Tojás nem lehet ilyen jó: szójaszószban pácolt lágytojás

A szójaszószban marinált tojás krémes, sós ereje a japán konyha stílusa, ami hiába áll távol a magyar konyhától, sok alapfogáshoz, pláne főzelékekhez jól illik, és bármikor előkapható segítség.

  • 5 db hatperces tojás szépen, hibátlan felületűre megpucolva
  • 2 dl jó minőségű szójaszósz
  • 1 ekanál rizsecet

A marinád alapanyagait összekeverem. Az egész tojásokat egy szűk üvegbe rakom és felöntöm a marináddal. Lezárom, hűtőszekrénybe rakom, egy éjszaka alatt összeérik. 2-3 nap alatt túl sós lesz, nem érdemes túl sokáig tárolni.

Ezekbe mind kiváló. Fontos, hogy az ételeket érdemes moderáltan sózni, mert a tojás elég sós lesz:

  • fokhagymás főzelékekre feltét: spenót, zöldbab, kelkáposzta
  • bab-, és lencsefőzelékre
  • zöldséglevesbe betét
  • tőkehalmájjal
  • vajas-fokhagymás pirítóssal
  • salátára 
  • rizzsel és salátával tálalva tökéletes főétel
  • zöldborsóval
  • aki szereti a kocsonyalébe kötött főtt tojást, próbálja ki ezzel, vad lesz és jó, talán ez a legjobb párosítása a magyar ugaron

 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?