Tojás nem lehet ilyen jó: szójaszószban pácolt lágytojás

Tojás nem lehet ilyen jó: szójaszószban pácolt lágytojás

A szójaszószban marinált tojás krémes, sós ereje a japán konyha stílusa, ami hiába áll távol a magyar konyhától, sok alapfogáshoz, pláne főzelékekhez jól illik, és bármikor előkapható segítség.

  • 5 db hatperces tojás szépen, hibátlan felületűre megpucolva
  • 2 dl jó minőségű szójaszósz
  • 1 ekanál rizsecet

A marinád alapanyagait összekeverem. Az egész tojásokat egy szűk üvegbe rakom és felöntöm a marináddal. Lezárom, hűtőszekrénybe rakom, egy éjszaka alatt összeérik. 2-3 nap alatt túl sós lesz, nem érdemes túl sokáig tárolni.

Ezekbe mind kiváló. Fontos, hogy az ételeket érdemes moderáltan sózni, mert a tojás elég sós lesz:

  • fokhagymás főzelékekre feltét: spenót, zöldbab, kelkáposzta
  • bab-, és lencsefőzelékre
  • zöldséglevesbe betét
  • tőkehalmájjal
  • vajas-fokhagymás pirítóssal
  • salátára 
  • rizzsel és salátával tálalva tökéletes főétel
  • zöldborsóval
  • aki szereti a kocsonyalébe kötött főtt tojást, próbálja ki ezzel, vad lesz és jó, talán ez a legjobb párosítása a magyar ugaron

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.