- Címkék:
- tojás
- szójaszósz
- feltét
- 5 db hatperces tojás szépen, hibátlan felületűre megpucolva
- 2 dl jó minőségű szójaszósz
- 1 ekanál rizsecet
A marinád alapanyagait összekeverem. Az egész tojásokat egy szűk üvegbe rakom és felöntöm a marináddal. Lezárom, hűtőszekrénybe rakom, egy éjszaka alatt összeérik. 2-3 nap alatt túl sós lesz, nem érdemes túl sokáig tárolni.
Ezekbe mind kiváló. Fontos, hogy az ételeket érdemes moderáltan sózni, mert a tojás elég sós lesz:
- fokhagymás főzelékekre feltét: spenót, zöldbab, kelkáposzta
- bab-, és lencsefőzelékre
- zöldséglevesbe betét
- tőkehalmájjal
- vajas-fokhagymás pirítóssal
- salátára
- rizzsel és salátával tálalva tökéletes főétel
- zöldborsóval
- aki szereti a kocsonyalébe kötött főtt tojást, próbálja ki ezzel, vad lesz és jó, talán ez a legjobb párosítása a magyar ugaron