Tojás nem lehet ilyen jó: szójaszószban pácolt lágytojás

Tojás nem lehet ilyen jó: szójaszószban pácolt lágytojás

A szójaszószban marinált tojás krémes, sós ereje a japán konyha stílusa, ami hiába áll távol a magyar konyhától, sok alapfogáshoz, pláne főzelékekhez jól illik, és bármikor előkapható segítség.

  • 5 db hatperces tojás szépen, hibátlan felületűre megpucolva
  • 2 dl jó minőségű szójaszósz
  • 1 ekanál rizsecet

A marinád alapanyagait összekeverem. Az egész tojásokat egy szűk üvegbe rakom és felöntöm a marináddal. Lezárom, hűtőszekrénybe rakom, egy éjszaka alatt összeérik. 2-3 nap alatt túl sós lesz, nem érdemes túl sokáig tárolni.

Ezekbe mind kiváló. Fontos, hogy az ételeket érdemes moderáltan sózni, mert a tojás elég sós lesz:

  • fokhagymás főzelékekre feltét: spenót, zöldbab, kelkáposzta
  • bab-, és lencsefőzelékre
  • zöldséglevesbe betét
  • tőkehalmájjal
  • vajas-fokhagymás pirítóssal
  • salátára 
  • rizzsel és salátával tálalva tökéletes főétel
  • zöldborsóval
  • aki szereti a kocsonyalébe kötött főtt tojást, próbálja ki ezzel, vad lesz és jó, talán ez a legjobb párosítása a magyar ugaron

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.