Kicsinál a csicsóka, pedig imádod? Fermentáld!

Kicsinál a csicsóka, pedig imádod? Fermentáld!

Olvasói vendégposzt következik, lovas tesókám, Erdős Réka alkotása a savanyított csicsóka. 

A füstös ízű, roppanós csicsókát mindenki imádja, de nem ismerek olyan személyt, aki ne kapna tőle hascsikarást, olyan igazi, nagyon durvát. Erre megoldás a fermentálás, ami bizony működik. 

A recept

Réka ez alapján dolgozott:

Röviden, magyarul:

  • megmosott, felezett csicsóka
  • 3% sóoldat (só ne legyen jódozott)
  • fűszerek: csili, fokhagyma, babérlevél, egész fekete bors, mustár, kapor, citromhéj
  • szőlőlevelek a tetejére
  • 19-20 C fok, 9 nap, Fontos, hogy a sóoldat teljesen fedje be a növényi részeket!

A kezdetek:

És milyen? Idézem:

"Kuldtem kepet. Jaj te. Rafuggtem. Olyan finom savanyu es ropogos."

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.