Kicsinál a csicsóka, pedig imádod? Fermentáld!

Kicsinál a csicsóka, pedig imádod? Fermentáld!

Olvasói vendégposzt következik, lovas tesókám, Erdős Réka alkotása a savanyított csicsóka. 

A füstös ízű, roppanós csicsókát mindenki imádja, de nem ismerek olyan személyt, aki ne kapna tőle hascsikarást, olyan igazi, nagyon durvát. Erre megoldás a fermentálás, ami bizony működik. 

A recept

Réka ez alapján dolgozott:

Röviden, magyarul:

  • megmosott, felezett csicsóka
  • 3% sóoldat (só ne legyen jódozott)
  • fűszerek: csili, fokhagyma, babérlevél, egész fekete bors, mustár, kapor, citromhéj
  • szőlőlevelek a tetejére
  • 19-20 C fok, 9 nap, Fontos, hogy a sóoldat teljesen fedje be a növényi részeket!

A kezdetek:

És milyen? Idézem:

"Kuldtem kepet. Jaj te. Rafuggtem. Olyan finom savanyu es ropogos."

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.