Létfontosságú receptek: paprikás csirke

Létfontosságú receptek: paprikás csirke

Holnap vasárnap, és a paprikás csirke tökéletesen illik vasárnapi ebédnek.

  • 4 db csirkecomb félbevágva (lehet készíteni feldarabolt egész csirkéből is, de a mellét nem érdemes belerakni, száraz tapló lesz, mire a többi hús megpuhul)
  • 2 db nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 ekanál zsír 
  • 2 ekanál fűszerpaprika (újabban füstöltet használok, ebbe az ételbe különösen jól illik)
  • tejföl ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors, vagy szegfűbors
  • köret: szigorúan, csakis nokedli

A csirkét egy vasserpenyőbe rakom bőrével felfelé, és 180 C fokos sütőben grill fokozaton aranybarnára pirítom. Kihagyható, csak így jobb íze lesz.

A hagymát a zsíron aranybarnára pirítom, rárakom a csirkéket, megszórom a paprikával és felöntöm annyi vízzel, ami félig lepi el. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.

A tejfölt többféleképpen bele lehet keverni, szerintem a legcsinosabb az asztalnál külön adni a kicsontozott húshoz, vagy a csirkedarabokat kivenni a szaftból, kicsontozni és a szaftot felforralni a lével, majd visszarakni a csirke nagyobb falatnyi darabokra vágott húsát és így tálalni.

Ha külön adjuk fel a tejfölt, aki a társaságban nem él tejtermékkel megeheti pörköltként.

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.