Létfontosságú receptek: paprikás csirke

Létfontosságú receptek: paprikás csirke

Holnap vasárnap, és a paprikás csirke tökéletesen illik vasárnapi ebédnek.

  • 4 db csirkecomb félbevágva (lehet készíteni feldarabolt egész csirkéből is, de a mellét nem érdemes belerakni, száraz tapló lesz, mire a többi hús megpuhul)
  • 2 db nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 ekanál zsír 
  • 2 ekanál fűszerpaprika (újabban füstöltet használok, ebbe az ételbe különösen jól illik)
  • tejföl ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors, vagy szegfűbors
  • köret: szigorúan, csakis nokedli

A csirkét egy vasserpenyőbe rakom bőrével felfelé, és 180 C fokos sütőben grill fokozaton aranybarnára pirítom. Kihagyható, csak így jobb íze lesz.

A hagymát a zsíron aranybarnára pirítom, rárakom a csirkéket, megszórom a paprikával és felöntöm annyi vízzel, ami félig lepi el. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.

A tejfölt többféleképpen bele lehet keverni, szerintem a legcsinosabb az asztalnál külön adni a kicsontozott húshoz, vagy a csirkedarabokat kivenni a szaftból, kicsontozni és a szaftot felforralni a lével, majd visszarakni a csirke nagyobb falatnyi darabokra vágott húsát és így tálalni.

Ha külön adjuk fel a tejfölt, aki a társaságban nem él tejtermékkel megeheti pörköltként.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj. 

  • 2021.02.23

Tiszta rizslisztből gyúrt tészta formázása

A rizsliszt gluténmentes, ezért rendkívül nehezen formázható, törik, szakad, rettenet. Az alábbiakban mutatunk egy trükköt a formázásra, töltésre, hogy színtiszta rizslisztből is tudjatok finomakat főzni, mert a rizsliszt nem csak gluténmentes, hanem kifejezetten finom, édeskés alapanyag is, és a töltött tésztát megsütve szuper roppanósságot lehet belőle előcsalogatni.