- 4 db csirkecomb félbevágva (lehet készíteni feldarabolt egész csirkéből is, de a mellét nem érdemes belerakni, száraz tapló lesz, mire a többi hús megpuhul)
- 2 db nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 ekanál zsír
- 2 ekanál fűszerpaprika (újabban füstöltet használok, ebbe az ételbe különösen jól illik)
- tejföl ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors, vagy szegfűbors
- só
- köret: szigorúan, csakis nokedli
A csirkét egy vasserpenyőbe rakom bőrével felfelé, és 180 C fokos sütőben grill fokozaton aranybarnára pirítom. Kihagyható, csak így jobb íze lesz.
A hagymát a zsíron aranybarnára pirítom, rárakom a csirkéket, megszórom a paprikával és felöntöm annyi vízzel, ami félig lepi el. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.
A tejfölt többféleképpen bele lehet keverni, szerintem a legcsinosabb az asztalnál külön adni a kicsontozott húshoz, vagy a csirkedarabokat kivenni a szaftból, kicsontozni és a szaftot felforralni a lével, majd visszarakni a csirke nagyobb falatnyi darabokra vágott húsát és így tálalni.
Ha külön adjuk fel a tejfölt, aki a társaságban nem él tejtermékkel megeheti pörköltként.