Létfontosságú receptek: paprikás csirke

Létfontosságú receptek: paprikás csirke

Holnap vasárnap, és a paprikás csirke tökéletesen illik vasárnapi ebédnek.

  • 4 db csirkecomb félbevágva (lehet készíteni feldarabolt egész csirkéből is, de a mellét nem érdemes belerakni, száraz tapló lesz, mire a többi hús megpuhul)
  • 2 db nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 ekanál zsír 
  • 2 ekanál fűszerpaprika (újabban füstöltet használok, ebbe az ételbe különösen jól illik)
  • tejföl ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors, vagy szegfűbors
  • köret: szigorúan, csakis nokedli

A csirkét egy vasserpenyőbe rakom bőrével felfelé, és 180 C fokos sütőben grill fokozaton aranybarnára pirítom. Kihagyható, csak így jobb íze lesz.

A hagymát a zsíron aranybarnára pirítom, rárakom a csirkéket, megszórom a paprikával és felöntöm annyi vízzel, ami félig lepi el. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.

A tejfölt többféleképpen bele lehet keverni, szerintem a legcsinosabb az asztalnál külön adni a kicsontozott húshoz, vagy a csirkedarabokat kivenni a szaftból, kicsontozni és a szaftot felforralni a lével, majd visszarakni a csirke nagyobb falatnyi darabokra vágott húsát és így tálalni.

Ha külön adjuk fel a tejfölt, aki a társaságban nem él tejtermékkel megeheti pörköltként.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.