Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara

Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara

Mivel András írt egy kimerítő anyagot a carbonarának csúfolt, ám rendkívül népszerű tésztaételről, úgy korrekt, ha megemlékezünk az eredetihez jobban közelítő receptről is, amely a tejszínes-szalonnás tésztáknál kiegyensúlyozottabb és izgalmasabb étel.

Ez egy egyszerű étel, egyszerű olasz étel, így az alapanyagok ezt tükrözik. Aki korrekt módon szándékozik eljárni, így készítse el.:

  • 15 dkg guanciale (érlelt tokaszalonna) apróra kockázva (delikátüzletekben kapható)
  • 5 dkg pecorino romano sajt finomra reszelve
  • 6 db tojássárgája
  • 30 dkg spagetti 
  • sok durvára tört fekete bors

A szalonna zsírját kisütöm egy vasserpenyőben. A tojásokat kikeverem a sajttal, sózom, borsozom. A kifőtt spagettit (az al dentére főzés fontos, mert a tészta a tojással összemelegítéskor még fő kicsit, tehát ne legyen puha a tészta, éppen legyen átfőve) a szalonnára borítom, leveszem a lángról, és most öntöm rá a tojásos keveréket, összerázogatom, fontos, hogy a tojás ne süljön ki, hanem a forró tészta és a serpenyő zsírja a megolvadó sajttal együtt tegye krémessé. Borsozom, esetleg még szórok rá reszelt pecorinót. Örülök neki. 

András komfort szalonnás-tejszínes tésztájakarbonárája pedig így készül.:

Feltekerni pedig így kell a spagettit:

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.