- Címkék:
- tészta
- carbonara
- olasz konyha
Ez egy egyszerű étel, egyszerű olasz étel, így az alapanyagok ezt tükrözik. Aki korrekt módon szándékozik eljárni, így készítse el.:
- 15 dkg guanciale (érlelt tokaszalonna) apróra kockázva (delikátüzletekben kapható)
- 5 dkg pecorino romano sajt finomra reszelve
- 6 db tojássárgája
- 30 dkg spagetti
- sok durvára tört fekete bors
- só
A szalonna zsírját kisütöm egy vasserpenyőben. A tojásokat kikeverem a sajttal, sózom, borsozom. A kifőtt spagettit (az al dentére főzés fontos, mert a tészta a tojással összemelegítéskor még fő kicsit, tehát ne legyen puha a tészta, éppen legyen átfőve) a szalonnára borítom, leveszem a lángról, és most öntöm rá a tojásos keveréket, összerázogatom, fontos, hogy a tojás ne süljön ki, hanem a forró tészta és a serpenyő zsírja a megolvadó sajttal együtt tegye krémessé. Borsozom, esetleg még szórok rá reszelt pecorinót. Örülök neki.
András komfort szalonnás-tejszínes tésztájakarbonárája pedig így készül.:
Feltekerni pedig így kell a spagettit: