Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara

Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara

Mivel András írt egy kimerítő anyagot a carbonarának csúfolt, ám rendkívül népszerű tésztaételről, úgy korrekt, ha megemlékezünk az eredetihez jobban közelítő receptről is, amely a tejszínes-szalonnás tésztáknál kiegyensúlyozottabb és izgalmasabb étel.

Ez egy egyszerű étel, egyszerű olasz étel, így az alapanyagok ezt tükrözik. Aki korrekt módon szándékozik eljárni, így készítse el.:

  • 15 dkg guanciale (érlelt tokaszalonna) apróra kockázva (delikátüzletekben kapható)
  • 5 dkg pecorino romano sajt finomra reszelve
  • 6 db tojássárgája
  • 30 dkg spagetti 
  • sok durvára tört fekete bors

A szalonna zsírját kisütöm egy vasserpenyőben. A tojásokat kikeverem a sajttal, sózom, borsozom. A kifőtt spagettit (az al dentére főzés fontos, mert a tészta a tojással összemelegítéskor még fő kicsit, tehát ne legyen puha a tészta, éppen legyen átfőve) a szalonnára borítom, leveszem a lángról, és most öntöm rá a tojásos keveréket, összerázogatom, fontos, hogy a tojás ne süljön ki, hanem a forró tészta és a serpenyő zsírja a megolvadó sajttal együtt tegye krémessé. Borsozom, esetleg még szórok rá reszelt pecorinót. Örülök neki. 

András komfort szalonnás-tejszínes tésztájakarbonárája pedig így készül.:

Feltekerni pedig így kell a spagettit:

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.