Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara

Létfontosságú receptek: spaghetti alla carbonara

Mivel András írt egy kimerítő anyagot a carbonarának csúfolt, ám rendkívül népszerű tésztaételről, úgy korrekt, ha megemlékezünk az eredetihez jobban közelítő receptről is, amely a tejszínes-szalonnás tésztáknál kiegyensúlyozottabb és izgalmasabb étel.

Ez egy egyszerű étel, egyszerű olasz étel, így az alapanyagok ezt tükrözik. Aki korrekt módon szándékozik eljárni, így készítse el.:

  • 15 dkg guanciale (érlelt tokaszalonna) apróra kockázva (delikátüzletekben kapható)
  • 5 dkg pecorino romano sajt finomra reszelve
  • 6 db tojássárgája
  • 30 dkg spagetti 
  • sok durvára tört fekete bors

A szalonna zsírját kisütöm egy vasserpenyőben. A tojásokat kikeverem a sajttal, sózom, borsozom. A kifőtt spagettit (az al dentére főzés fontos, mert a tészta a tojással összemelegítéskor még fő kicsit, tehát ne legyen puha a tészta, éppen legyen átfőve) a szalonnára borítom, leveszem a lángról, és most öntöm rá a tojásos keveréket, összerázogatom, fontos, hogy a tojás ne süljön ki, hanem a forró tészta és a serpenyő zsírja a megolvadó sajttal együtt tegye krémessé. Borsozom, esetleg még szórok rá reszelt pecorinót. Örülök neki. 

András komfort szalonnás-tejszínes tésztájakarbonárája pedig így készül.:

Feltekerni pedig így kell a spagettit:

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.