Egy készen vásárolt tortelliniben rengeteg lehetőség van. Nyilván sose lesz olyan, mintha a saját csirkéd tojásaiból, frissen készített tésztát töltögetnél a kertedben szedett biospenóttal, és boldog tehenek csodatejéből készített ricottával, nem, soha, de ha jól nyúlsz hozzá, meglepően messzire jutsz vele.
Az alábbiakban bemutatunk pár elkészítési módot a különböző, piacon legjellemzőbb tortellinikre. Mindegyikhez előbb meg kell főzni a tortellinit, amelyhez mi8nden csomagoláson találsztútmutatót.
Mindegyik tortellinihez megfelel:
- Forgasd át olvasztott barnított vajon (barnított vaj így készül, nem ördöngősség)
- Forgasd át sima vajon, akkor még barnítani se kell semmit.
- Forgasd át tejszínen, vagy mascarponén
- Piríts kevés vajon finomra vágott fokhagymát, löttyints rá egy evőkanál viszkit/konmyakot/calvadost és azon forgasd át
Sajtos tortellini:
- ha van sűrű, finom, ízesített balzsameceted, azzal és olvasztott vajjal finoman locsold meg, lesz meglepetés
Sonkás tortellini:
- Vajjal és durvára vágott friss zsályával
- Kéksajttal
- Kéksajttal és rukolával
Gombás tortellini:
- Mogyoróvajjal
- Piríts kevés vajon finomra vágott fokhagymát, löttyints rá egy sűrű presszókávét és azon forgasd át
- Vajjal és zöldborsóval pirítsd át
Spenótos-ricottás tortellini:
- mascarpone+apróra vágott cékla (lehet nyers, vagy lecsöpögtetett ecetes is) ez van a képen
- Kéksajttal
- Durvára vágott dióval és vajjal