Paprikahámozás képekben

Paprikahámozás képekben

Fontos és egyszerű művelet, csak egy kis idő kell hozzá.

A paprikákat a rácsra helyezem a sütőben, alátolok egy lemezt. 180 C fokon addig sütöm, amígy elkezdenek bebarnulni. Szerencsések ugyanezt végezzék nyílt tűzön, grillrácson, sokkal finomabb lesz a végeredmény.

A paprikákat forrón egy lezárható dobozba rakom, lezárom és ott hagyom kihűlni.

Könnyedén hámozható lesz mind. 

A művelet hasznos például ebbe a szuper krémes sült paprikába, amit akár húsmentes ünnepi fogásnak is feladhatunk, annyira pazar.:

 

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.