Paprikahámozás képekben

Paprikahámozás képekben

Fontos és egyszerű művelet, csak egy kis idő kell hozzá.

A paprikákat a rácsra helyezem a sütőben, alátolok egy lemezt. 180 C fokon addig sütöm, amígy elkezdenek bebarnulni. Szerencsések ugyanezt végezzék nyílt tűzön, grillrácson, sokkal finomabb lesz a végeredmény.

A paprikákat forrón egy lezárható dobozba rakom, lezárom és ott hagyom kihűlni.

Könnyedén hámozható lesz mind. 

A művelet hasznos például ebbe a szuper krémes sült paprikába, amit akár húsmentes ünnepi fogásnak is feladhatunk, annyira pazar.:

 

 

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.