- Címkék:
- paprika
- 4 alapanyag
- sajt
A fogást abban az edényben tálaltam, amiben megsült, az alapanyag mennyiségek is egy ilyen adagra szólnak:
- 4-5 db paprika ízlés szerint (aki szereti a csípőset, kapjon csípőset, aki nem mehet a kápia)
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg markáns és ízletes sajt durva darabokban pl.: kéksajtok, parmezán, kecskesajtok mind megfelelnek, ki mit szeret, a képen gorgonzolával van
- friss zöld petrezselyem, vagy koriander
- só
- opcionális: durvára tört olajos maggal tovább dúsítható, azt elég tálaláskor rászórni
A paprikákat a lenti linken láthatóak szerint meghámozom. Hűtőszekrényben 3-4 napig eláll, így ezzel elő lehet készülni.
Közvetlenül tálalás előtt egy kis tűzálló tálba fektetem a paprikákat, rákenem a mascarponét, megszórom a másik sajttal. 180 C fokra előmelegített sütőbe tolom, amíg a sajt elolvad (kb. 10 perc). Forrón, a friss zölddel megszórva tálalom.
Köríthető például rizzsel.