Ünnepi vega fogás 4 alapanyagból: krémes sült paprika

Ünnepi vega fogás 4 alapanyagból: krémes sült paprika

Egyszerű, mutatós és rendkívül finom fogás, ami akár ünnepinek is beillik. 

A fogást abban az edényben tálaltam, amiben megsült, az alapanyag mennyiségek is egy ilyen adagra szólnak:

  • 4-5 db paprika ízlés szerint (aki szereti a csípőset, kapjon csípőset, aki nem mehet a kápia)
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg markáns és ízletes sajt durva darabokban pl.: kéksajtok, parmezán, kecskesajtok mind megfelelnek, ki mit szeret, a képen gorgonzolával van
  • friss zöld petrezselyem, vagy koriander
  • opcionális: durvára tört olajos maggal tovább dúsítható, azt elég tálaláskor rászórni

A paprikákat a lenti linken láthatóak szerint meghámozom. Hűtőszekrényben 3-4 napig eláll, így ezzel elő lehet készülni. 

Közvetlenül tálalás előtt egy kis tűzálló tálba fektetem a paprikákat, rákenem a mascarponét, megszórom a másik sajttal. 180 C fokra előmelegített sütőbe tolom, amíg a sajt elolvad (kb. 10 perc). Forrón, a friss zölddel megszórva tálalom.

Köríthető például rizzsel. 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.