Tízperces, kiadós desszert 3 tartós alapanyagból

Tízperces, kiadós desszert 3 tartós alapanyagból

Édes, füstös, selymes, olcsó és egyszerű, hát, nem a legrosszabb összeállítás.

Hozzávalók:
  • 5 dl habtejszín
  • 4 ekanál cukor
  • 4 ekanál zabpehely
  • só (füstölt sóval jobb)

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben magas lángon megpirítom, félreteszem.

A cukrot aranybarnára karamellizálom egy serpenyőben, felöntöm 1-1,5 dl tejszínnel és finoman melegítve elkeverem simára egy habverővel, jól megsózom, kihűtöm. Legyen krémes az állaga. A maradék tejszínt kemény habbá verem (hidegen könnyebb) és fokozatosan elkeverem a karamellizált cukros tejszínnel és összeforgatom a zabpehellyel.

Lehet rétegezve is tálalni, alul a tejszínes karamell, rajta a zabpehely tetején a tejszínhabbal, rajta a só. Nagyon alap, mégis meglepően finom.

A pirított zabpehely helyettesíthető durvára tört mézeskaláccsal, vagy durvára tört zabkeksszel is, ami van a polcon.  

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.