Tízperces, kiadós desszert 3 tartós alapanyagból

Tízperces, kiadós desszert 3 tartós alapanyagból

Édes, füstös, selymes, olcsó és egyszerű, hát, nem a legrosszabb összeállítás.

Hozzávalók:
  • 5 dl habtejszín
  • 4 ekanál cukor
  • 4 ekanál zabpehely
  • só (füstölt sóval jobb)

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben magas lángon megpirítom, félreteszem.

A cukrot aranybarnára karamellizálom egy serpenyőben, felöntöm 1-1,5 dl tejszínnel és finoman melegítve elkeverem simára egy habverővel, jól megsózom, kihűtöm. Legyen krémes az állaga. A maradék tejszínt kemény habbá verem (hidegen könnyebb) és fokozatosan elkeverem a karamellizált cukros tejszínnel és összeforgatom a zabpehellyel.

Lehet rétegezve is tálalni, alul a tejszínes karamell, rajta a zabpehely tetején a tejszínhabbal, rajta a só. Nagyon alap, mégis meglepően finom.

A pirított zabpehely helyettesíthető durvára tört mézeskaláccsal, vagy durvára tört zabkeksszel is, ami van a polcon.  

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.