Tízperces, kiadós desszert 3 tartós alapanyagból

Tízperces, kiadós desszert 3 tartós alapanyagból

Édes, füstös, selymes, olcsó és egyszerű, hát, nem a legrosszabb összeállítás.

Hozzávalók:
  • 5 dl habtejszín
  • 4 ekanál cukor
  • 4 ekanál zabpehely
  • só (füstölt sóval jobb)

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben magas lángon megpirítom, félreteszem.

A cukrot aranybarnára karamellizálom egy serpenyőben, felöntöm 1-1,5 dl tejszínnel és finoman melegítve elkeverem simára egy habverővel, jól megsózom, kihűtöm. Legyen krémes az állaga. A maradék tejszínt kemény habbá verem (hidegen könnyebb) és fokozatosan elkeverem a karamellizált cukros tejszínnel és összeforgatom a zabpehellyel.

Lehet rétegezve is tálalni, alul a tejszínes karamell, rajta a zabpehely tetején a tejszínhabbal, rajta a só. Nagyon alap, mégis meglepően finom.

A pirított zabpehely helyettesíthető durvára tört mézeskaláccsal, vagy durvára tört zabkeksszel is, ami van a polcon.  

  • 2020.12.05

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett.