Mutatjuk hogyan tárold a hagymát!

Mutatjuk hogyan tárold a hagymát!

Elvileg mindenki felszedte és megszikkasztotta a vörös-, és a fokhagymát, hogyan tovább? 

Arról már írtunk mi a teendő az érett hagymával, ezek a felszedett fejek azóta utóértek, megszikkadtak. 

Lehet sterkón és romin tárolni. Első körben a hagymákat meg kell szárazon tisztítani a földmaradványoktól, a vieznyős, puha fejeket pedig eldobni.

Aki a sterkóra vágyik, tőből vágja le az elszáradt szárakat és pakolja a fejeket egy necczsákba. Az így rendezett hagyma hideg (0-4 fok körül), nagyon száraz, sötét és tiszta helyen hónapokig eláll, a kártevőmentesítésről is érdemes gondoskodni és figyelni a fejeket.

Aki romantikázni akar, fonja fel a fejeket a meghagyott száraknál fogva, és így akassza fel az előbb említett körülmények közé, egy nagyon hideg és száraz pince is megteszi.

Nedves, világos, meleg helyen a hagyma csírázni kezd és azt nem akarjuk, a hűtőszekrényben pedig hamar bepunnyad, oda egyáltalán nem való a nagy páratartalom miatt. 

Aki nem tud ilyen körülményeket biztosítani, akkor jár a legjobban ha feldolgozza a terményt és az apróra vágott hagymát alaposan megtömött befőttesüvegekben vagy levákuumfóliázva lefagyasztja. 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

  • 2021.11.12

Most kell trágyázni, mintha nem lenne holnap!

Legkésőbb most érdemes egy szép napos délután megcsinálni, mert bogarak már nincsenek, és még a talaj sincs rommá fagyva.