- Címkék:
- konyhakert
- hagyma
Arról már írtunk mi a teendő az érett hagymával, ezek a felszedett fejek azóta utóértek, megszikkadtak.
Lehet sterkón és romin tárolni. Első körben a hagymákat meg kell szárazon tisztítani a földmaradványoktól, a vieznyős, puha fejeket pedig eldobni.
Aki a sterkóra vágyik, tőből vágja le az elszáradt szárakat és pakolja a fejeket egy necczsákba. Az így rendezett hagyma hideg (0-4 fok körül), nagyon száraz, sötét és tiszta helyen hónapokig eláll, a kártevőmentesítésről is érdemes gondoskodni és figyelni a fejeket.
Aki romantikázni akar, fonja fel a fejeket a meghagyott száraknál fogva, és így akassza fel az előbb említett körülmények közé, egy nagyon hideg és száraz pince is megteszi.
Nedves, világos, meleg helyen a hagyma csírázni kezd és azt nem akarjuk, a hűtőszekrényben pedig hamar bepunnyad, oda egyáltalán nem való a nagy páratartalom miatt.
Aki nem tud ilyen körülményeket biztosítani, akkor jár a legjobban ha feldolgozza a terményt és az apróra vágott hagymát alaposan megtömött befőttesüvegekben vagy levákuumfóliázva lefagyasztja.
