A Brikka egy sajátos rendszerű olasz kávéfőző, kicsit szokni kell az elején, aztán életünk végéig ontja a cremát. Feltéve, ha figyelünk pár apróságra, és évente egyszer kipucoljuk a torkát, főleg, ha néha túl finomra őrölt kávét töltünk bele.
Amire figyelni kell Brikkával:
- a hőforrás kisebb legyen, mint az alja
- a kávé ne finomra őrölt legyen, csak közepesre
- ne tömködjük bele a kávét, elég lazán tölteni
- annyi víz való bele, amennyit a szintjelzőig a felső részbe tudunk tölteni
A tisztítás:
Kell egy fogó, megy egy rongy. A ronggyal körbetekerem a szelep alján a peremet, megfogom a fogóval. A szelepet az óramutató járásával megegyező irányba lecsavarom.
Mindent kipucolok egy fogkefével, a torkához lehet kell egy kis fogpiszkálós segítség, de általában elég vízzel átmosni alulról-felülről.
A szelepet visszacsavarom.
Kávézok békében úgy egy évig, aztán megismétlem a tisztítást.