A rendetlen konyha hízlal

 A rendetlen konyha hízlal

A Cornell Food and Brand Lab és az ausztrál South Wales Egyetem kutatói a rendetlen konyha és a táplálkozási szokások közötti összefüggéseket kutatták. Rendetlenkéim, rossz hírünk van.

 

A kísérlet eredményei részletesen itt olvashatók.

A kulcs a káosz

"A rendezetlen környezet és a kontrollvesztés rossz hatással van az étrendre. Úgy tűnik, hogy ez olyan gondolatokat ébreszt az emberekben, hogyha minden kaotikus, miért is kellene saját magam kontrollálni.- emelte ki Dr. Lenny Vartanian, a kutatást vezető professzor.

A 98 fő részvételével zajló kísérletben az alanyok egy rendetlen és egy rendezett konyhában vártak valakire, mindkét típusú környezetben kekszek, répák és sós rágcsálnivalók voltak tálakban kihelyezve.

A rendetlen környezetbe helyezett alanyok kétszer annyi kalóriát vettek magukhoz, mint a rendezett helyiségben lévők. Bár a kísérletben csak nők vettek részt, a kutatók szerint ez valószínűleg férfiakra is érvényes.

Ez a kutatás is azt erősíti, hogy az éhség, és a táplálkozási szokások mögött sokkal több van, mint az életben maradáshoz szükséges biokémiai folyamatok.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.