Barátunk a zsír ellen: a nedves törlőkendő

Barátunk a zsír ellen: a nedves törlőkendő

A nedves törlőkendő rendkívül hatékony segítség a tisztításban, bár nem pont ott, amire elsőre gondolnánk. 

Zsírfolt ellen

Sütés közben odafröccsenő olajcseppek, levesbe visszapottyanó falat miatt pettyes blúz? Ilyenkor nem kell a fürdőbe rohanni és rögtön mindent kimosni, ráadásul eredmény nélkül, mert elég a törlőkendővel szépen felszedni a pöttyöket, nyomuk se marad.

A folteltávolítás egyik legfontosabb szabálya, a ne hagyd beszáradni is érvényesül, mert nedves törlőkendőt éppen a vadonba is tudunk magunkkal vinni. 

Nem minden törlőkendő jó folttisztításra!

Azt keressétek, amelyik tartalmaz alkoholt -hátulján az összetevők lista- és nincs telepakolva bőrápoló olajokkal, a legolcsóbb popsitörlők között érdemes szétnézni. 

A kifejezetten takarításra gyártott törlőkendők tönkretehetik a szövetet, így ezeket semmiképpen se dörgölje senki a kimenős ruhájába.

Egyéb területek

A nedves törlőkendők mindenre is jók, ám ne feledjünk, ezek kényelmi termékek, bútorok, billentyűzet, fenék és kéz tisztítására vannak hatékony és kevésbé szeméttermelő megoldások, ezekben az esetekben fogjátok inkább a jó öreg vizet, törlőrongyot és papírt. 

A törlőkendő esetében a kiszerelés is érdekes kérdés, mert ha a nagy csomag lassan fogy, beszárad. Ha a nyílást lezáró nyelv már elengedte magát, de még van benne kendő, nyomd ki belőle a levegőt és csapj rá egy széles ragasztószalagot, így sokáig eláll. 

Az pedig feltétlenül hasznos, ha tudjátok, hogy a fényes természetes köveket bemattítja, ha ezzel csiszoljátok. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.