Súlyos melók: agyonkozmált sütő kitakarítása

Súlyos melók: agyonkozmált sütő kitakarítása

Van pár munka, amire jobb lenne hívni valakit, mondjon akármekkora összeget, mert nem, én ezt nem akarom. Pedig ki lehet bírni. A rettenetesen koszos sütő kitakarítása az egyik leghálátlanabb feladat, pláne, ha minél kevesebb vegyszert akarunk felhasználni. 

A képen látható sütő után már csak az én ezt kidobom kategóriák vannak, ennél még nem láttam mocskosabbat. Egész jól meg lehetett menteni, sajnos a vegyszermentesség ide kevés volt.

Alap koszika: gőz

A sütő belső falára rokódott zsíros pára szépen lejön, ha egy tepsiben csutkán vizet forralok egy órát, majd úgy forrón áttörlöm a sütőt. Semmi nem kell, és aki rendszeresen elvégzi ezt a műveletet és nem is enged semmit a sütőbe borulni, meg is maradhat ezen a szinten mindörökké.

Kicsit mocskos

A fenti forralást 20%-os ecettel kell elvégezni, majd ecettel tejfölsűrűségűre kikevert mosószódával átdörzsölni a sütőt, magára hagyni fél napra és átsikálni. A kis napi mocsok lejön vele.

A hidrogénbomba

A képen látható ocsmányságot kizárólag többszöri hideg zsíroldózás menti meg. Arról nincs is képem mi volt az aljában, mindegy. A hozzávalók:

  • könyékig érő, vaskosabb gumikesztyű
  • védőszemüveg
  • hideg zsíroldó
  • jobbfajta szivacs
  • rongyok
  • fürdőkád
  • idő

A képen látható régebbi sütők alja általában kivehető, kezdjük azzal. Akinek van kertje és nagynyomású gőzborotvája, nyomja át azt, és a nyomorult rácsot, tepsit első körben. 

A zsíroldózást a fenti védőfelszerelést viselve végzem. 

Amit lehet, kiszedek és a kádba rakom, a halott szovjet katonákat eltávolítom, kidobom a kukába. A többit lefújom vastagon hideg zsíroldóval és visszamegyek a sütőhöz. Annak is átfújom az oldalát, hátát, a plafont is. Hagyom hatni a szert 5-6 órát. 

Egy ronggyal mindenhonnan letörlöm a dzsuva nagyját.

Megint átfújok mindent hideg zsíroldóval. Hagyom hatni 5-6 órát, ezt már vizes szivaccsal szedem le. Ha szükséges még egyszer zsíroldózok, ha nem szükséges addig mosom meleg vizes szivacsokkal a felületet, amíg a szivacs nem fekete és fényes hanem sárga, pink, zöld, amilyen szivacsot vettem. 

A fent említett tepsiben forralós eljárással kigőzölöm a sütőt, kitörlöm töviről-hegyire, ezt megcsinálom háromszor. Kiciccentek egy sört. 

 

 

 

 

 

 

  • 2021.02.21

A pólók hasán keletkező rejtélyes lyukak titka

Ti se értitek miért keletkeznek egyes szeretett pólóitok hasi tájékán apró lyukak? 

  • 2021.02.15

Hogyan tároljam a téli kabátokat és takarókat?

Pár hét, és ha nincs hatalmas gardrób, vagy ágyneműtartós ágy, akkor megint nincs hova tenni azt a több köbméter holmit. Erre mutatunk pár megoldást a pár ezertől a pár százezer forintosig. 

  • 2021.02.15

Mit tilos a szárítógépbe rakni és miért?

A ruhaneműk többsége nem hálálja meg a szárítógépben szárítást, szerencsére a cimkén minden esetben megtaláljuk a szükséges információt, vagy a szárítógép tájékoztatója is segítségünkre lehet.