Súlyos melók: eldugult a mosogató

Súlyos melók: eldugult a mosogató

Nem kell rögtön csőgörényes szakembert hívni, vagy vegyszerezni, valószínűleg pár mozdulattal pár perc alatt saját kezűleg meg tudjuk oldani a problémát.

Vákuum

Ha elég sekény az eldugult lefolyó feletti vízréteg, a félgömbbé formált kezünkkel, ha mély, egy műanyag pohárral, esetleg befőttes üveggel lehet megcuppogtatni a lefolyóban rekedt tartalmat. Ha van vécépumpa, az a legjobb, nem szokott lenni. 

Szifon abuzálása

A mosogató alatt, a szekrényben található girbe-gurba, műanyag vezetékrendszer a szifon. Finom, majd kicsit durvább ütögetésre néha elenged a benne felgyűlt dzsuva, és élhetjül tovább az életünket. 

Rosszabb esetben a szifont szét kell tekerni és a dzsuvát eltávolítani. Ezt feltétlenül a szifon alá helyezett felmosóvödörrel kell elvégezni, elég okádék meló, ez van, tetszett volna jobban vigyázni a mosogatóba szórt szeméttel. A szifon általában szaktudás és szerszám nélkül széttekerhető, ha nem, akkor segítséget kell kérni, nem minden szifon egyforma. 

A vegyszerezés nagyjából értelmetlen

Amit a szifon szétszedése se oldott meg, azt valószínűleg a duguláselhárító szakember fogja megoldani, mert a probléma lentebb van.

Fontos: mosogatóban kávézaccnak, teafűnek, zsíros maradékoknak helye nincs.

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.