Súlyos melók: eldugult a mosogató

Súlyos melók: eldugult a mosogató

Nem kell rögtön csőgörényes szakembert hívni, vagy vegyszerezni, valószínűleg pár mozdulattal pár perc alatt saját kezűleg meg tudjuk oldani a problémát.

Vákuum

Ha elég sekény az eldugult lefolyó feletti vízréteg, a félgömbbé formált kezünkkel, ha mély, egy műanyag pohárral, esetleg befőttes üveggel lehet megcuppogtatni a lefolyóban rekedt tartalmat. Ha van vécépumpa, az a legjobb, nem szokott lenni. 

Szifon abuzálása

A mosogató alatt, a szekrényben található girbe-gurba, műanyag vezetékrendszer a szifon. Finom, majd kicsit durvább ütögetésre néha elenged a benne felgyűlt dzsuva, és élhetjül tovább az életünket. 

Rosszabb esetben a szifont szét kell tekerni és a dzsuvát eltávolítani. Ezt feltétlenül a szifon alá helyezett felmosóvödörrel kell elvégezni, elég okádék meló, ez van, tetszett volna jobban vigyázni a mosogatóba szórt szeméttel. A szifon általában szaktudás és szerszám nélkül széttekerhető, ha nem, akkor segítséget kell kérni, nem minden szifon egyforma. 

A vegyszerezés nagyjából értelmetlen

Amit a szifon szétszedése se oldott meg, azt valószínűleg a duguláselhárító szakember fogja megoldani, mert a probléma lentebb van.

Fontos: mosogatóban kávézaccnak, teafűnek, zsíros maradékoknak helye nincs.

 

 

 

 

  • 2021.02.26

A Covid óta több a klór az ivóvízben?

Elkezdett terjedni a közösségi médiákban egy első hallásra városi legendának tűnő elmélet, hogy a Covid-19 járvány következtében megemelték a klór mennyiségét az ivóvízben. Megkérdeztük a Fővárosi Vízműveket, hogy változtatják-e a klór mennyiségét az ivóvízben és ha igen, mikor és miért? 

  • 2021.02.21

A pólók hasán keletkező rejtélyes lyukak titka

Ti se értitek miért keletkeznek egyes szeretett pólóitok hasi tájékán apró lyukak? 

  • 2021.02.15

Hogyan tároljam a téli kabátokat és takarókat?

Pár hét, és ha nincs hatalmas gardrób, vagy ágyneműtartós ágy, akkor megint nincs hova tenni azt a több köbméter holmit. Erre mutatunk pár megoldást a pár ezertől a pár százezer forintosig.