Súlyos melók: koszos, foltos lábos letakarítása

Súlyos melók: koszos, foltos lábos letakarítása

Néha sokkal rosszabbul néz ki egy lábos alja/oldala, mint amennyire nagy a baj. A nagyméretű, ezért a mosogatógépeseknek is kézimunkát jelentő lábosok rendberakása nem nagy ügy, és általában brutál vegyszerek nélkül is megoldható művelet. 

A könnyűlovasság

Új szivacs+szódabikarbóna/só

A lábos alján és oldalán látható vöröses, felületi kozmák általában lejönnek egy friss szivaccsal és egy tasak szódabikarbónás, vagy finomszemű sós átdörzsöléssel. Teljesen fölösleges azonnal környezetszennyező megoldások után nézni, könnyű munkára a szódabikarbóna és a só is alkalmas.

A nehéztüzérség

A feketén letapadt zsíros mocsok néha komolyabb törődést igényel. Első körben érdemes a szivacsot egy kanállal megnyomva húzkodni a felületen, nem pedig a kezünkkel, mert a keményebb felület nagyobb nyomást jelent. A kemény, rövidszálú körömkefe is segíthet a mélyedéseket kitisztítani.

Ha ez is kevés, marad a súrolópor, ennek a lábasnak végül nem kellett, elég volt szódabikarbónával, körömkefével és egy új szivacs dörzsis felével adni neki, pedig elég rosszul nézett ki.

 

 

 

 

 

  • 2021.02.21

A pólók hasán keletkező rejtélyes lyukak titka

Ti se értitek miért keletkeznek egyes szeretett pólóitok hasi tájékán apró lyukak? 

  • 2021.02.15

Hogyan tároljam a téli kabátokat és takarókat?

Pár hét, és ha nincs hatalmas gardrób, vagy ágyneműtartós ágy, akkor megint nincs hova tenni azt a több köbméter holmit. Erre mutatunk pár megoldást a pár ezertől a pár százezer forintosig. 

  • 2021.02.15

Mit tilos a szárítógépbe rakni és miért?

A ruhaneműk többsége nem hálálja meg a szárítógépben szárítást, szerencsére a cimkén minden esetben megtaláljuk a szükséges információt, vagy a szárítógép tájékoztatója is segítségünkre lehet.