Súlyos melók: koszos, foltos lábos letakarítása

Súlyos melók: koszos, foltos lábos letakarítása

Néha sokkal rosszabbul néz ki egy lábos alja/oldala, mint amennyire nagy a baj. A nagyméretű, ezért a mosogatógépeseknek is kézimunkát jelentő lábosok rendberakása nem nagy ügy, és általában brutál vegyszerek nélkül is megoldható művelet. 

A könnyűlovasság

Új szivacs+szódabikarbóna/só

A lábos alján és oldalán látható vöröses, felületi kozmák általában lejönnek egy friss szivaccsal és egy tasak szódabikarbónás, vagy finomszemű sós átdörzsöléssel. Teljesen fölösleges azonnal környezetszennyező megoldások után nézni, könnyű munkára a szódabikarbóna és a só is alkalmas.

A nehéztüzérség

A feketén letapadt zsíros mocsok néha komolyabb törődést igényel. Első körben érdemes a szivacsot egy kanállal megnyomva húzkodni a felületen, nem pedig a kezünkkel, mert a keményebb felület nagyobb nyomást jelent. A kemény, rövidszálú körömkefe is segíthet a mélyedéseket kitisztítani.

Ha ez is kevés, marad a súrolópor, ennek a lábasnak végül nem kellett, elég volt szódabikarbónával, körömkefével és egy új szivacs dörzsis felével adni neki, pedig elég rosszul nézett ki.

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen. 

  • 2022.03.29

Mutatjuk, hogyan vigyázz a szendvicssütődre!

Aki folyatta már be a sajtot a szendvicsütő kis rovátkái közé, tudja miről beszélek. A megoldás arcpirítón egyszerű.