Milyen súlyozott takaró alatt aludni? 1. tesztalany

Milyen súlyozott takaró alatt aludni? 1. tesztalany

A projekt folytatódik, egy ember már aludt alatta. Mivel a súlyozott takaró működését tudományos tesztek nem igazolják, kipróbáljuk mi magunk a saját készítésű modellt. 

Előzmények
Jó, de milyen?

A takaró elsőre meghökkentően nehéz, pedig a súlya nem nagy, de ez a nagy felületen elterülő tömeg nagyobb súlyérzetet ad. Aki emelt már ellenkezve elernyedő kisgyereket, műtét után kába kutyát, ismeri ezt a halott állat érzést, amikor egy erőnlétünkhöz mérten kis súly a sokszorosának érződik. Pont olyan. A kavicsok ráadásul mozognak a cellákban, amitől az egész még testetlenebb. Fura, na.

Ez a hülye érzés adja magát ágyazás közben is. A súlyozott takarót elég nyűgös tisztítani, így egy ágyneműhuzatba húzva használtam, hát az a behúzás egy kínlódás volt, végül az ágyra helyezett huzatba rángattam bele a súlyozott takarót. Hangsúlyozom, a takaró nincs 10 kg én pedig egészséges kondiban vagyok, mégis meglepően nehéz mozgatni. 

Csak alváshoz használtam, mivel viszonylag hűvösben, vastag takarók alatt szeretek aludni, az alap, nyári takarómra rakott vastag télit cseréltem fel a súlyozottra.

A betakarózás nagyjából egy borítékba csúszásra emlékeztetett, ezzel nem takarózunk, ez alól kimászunk, ez alá bemászunk, ami elég vicces, és nem rossz érzés. Az rögtön nyilvánvaló volt, és ezt az egy állítást sikerült egy tudományos tesztnek is igazolni, hogy a súlyozott takaró finom érzés, jobb vele, mint nélküle. Jól esik az a mérsékelt nyomás, de annyira jól, hogy ezt most átadom a kétfős tudományos tesztünk második részére és örökbe Andrásnak, aztán készítek egy ugyanilyen takarót magamnak, mert simán kellemes alatta aludni, akkor meg miért ne? A kellemest úgy határoznám meg ebben az esetben, mint a tavaszi napsütés, mint a meleg szellő, elemi, ösztönös kellemes érzés, amitől talán csak egy endorfin molekula szabadul ki, de az mindig a bevételi oldalon könyvelődik.

A tudományosan nem igazolt állítások, hogy a súlyozott takaró jobb alvást ígér, hát ezt nem tudom igazolni, építkezünk, mellette munkák, jószágok, extrém megterhelés alatt vagyok, így fizikailag romokban, mentálisan félőrültként kerülök ágyba minden nap, egy súlyozott takaró alatt ugyanúgy felriadok hajnali kettőkor, hogy holnap fel kell hívni az Elmű ügyfélszolgálatot és ennek a beszélgetésnek a kimenetele vajon megoldást ígér, vagy egy pokoljárás első fejezete lesz? És egy telefonos ügyfélszolgálat csütörtök kivételével miért csak 16:00-ig tart? Ide kevés 6 kg mosott kavics.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem működik, ahhoz nagyobb csoportos vakteszt lenne szükséges, ami egy ilyen nyilvánvaló jelenlétű termék esetében lehetetlen, tehát maradnak a személyes élménybeszámolók.

András tesztjével folytatjuk.  

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.